Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex

Joi, 25 Aprilie 2024, ora 13:09
4061 citiri
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Metrou din București FOTO / Facebook Metrorex

Mai nimic nu s-a mai auzit despre linia de metrou care ar trebui să lege Capitala de aeroport. Ziare.com a aflat noi informații despre acest proiect.

Construirea liniei de metrou până la Aeroportul Otopeni „Henri Coandă” (M6) a iscat dispute în rândul politicienilor care s-au perindat pe la putere. De exemplu, Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor, din partea USR, a înclinat mai degrabă în sens negativ. Pe de altă parte, succesorul său, Sorin Grindeanu, de la PSD, promovat inițiativa.

De-a lungul timpului, miniștrii de la Transporturi s-au contrazis pe marginea subiectului metroului către aeroport

În 2021, Cătălin Drulă susținea că o astfel de investiție nu se justifică, pentru că nu ar servi prea mulți cetățeni.

„Sunt nişte semne de întrebare în legătură cu această investiţie, pe care o reevaluăm, şi, în contextul în care o magistrală de metrou, odată construită, are nişte costuri foarte mari asociate şi ele trebuie să fie acoperite cu un trafic mare de călători, iar în Bucureşti sunt nevoi foarte mari de metrou pe nişte magistrale care ar avea o încărcare poate şi de zece ori mai mare. Mă refer de exemplu la magistrala M5, axa est-vest a Bucureştiului, şi la magistrala M4, axa nord-sud decalată faţă de centrul oraşului spre vest”, a susţinut Drulă.

De asemenea, el nu a văzut oportunitatea, pentru că se inaugurase calea ferată de la Gara de Nord la Otopeni.

„Magistrala M6 se face şi se va face cel puţin până la sectorul 1, faza 1, până la centrul Băneasa. Despre sectorul care vine de la Băneasa până la aeroport, suntem într-un proces de reevaluare la nivelul ministerului, pentru că trebuie să vedem exact fezabilitatea proiectului, dacă forma actuală este cea mai bună, pentru că vom avea un nou terminal care va prelua, conform studiului de fezabilitate din 2008, întreg traficul aeroportului, va fi undeva la 3 kilometri în partea cealaltă a pistelor, deci nu aici în terminalul 1, iar metroul, aşa cum este proiectat până în prezent, nu se leagă de acel terminal.

Deci, iată o primă problemă care ar trebui rezolvată astfel încât chiar să fie folosit şi să fie util. Vă reamintesc că avem aici un tren, sunt 72 de trenuri pe zi pe această rută, este chiar la ieşirea din terminal, care face 24 de minute până în Gara de Nord, iar în sens invers e mai rapid, sunt 20 de minute. În momentul în care avem un tren care face 20 de minute, metroul, aşa cum e proiectat, ar face 35 de minute şi s-ar opri de 14 ori şi nu ar duce la noul terminal”, a afirmat Cătălin Drulă, la începutul anului 2021.

La final de 2022, Sorin Grindeanu l-a criticat pe Drulă pentru „blocarea” proiectului.

„Termenul limită pentru metroul către aeroportul Otopeni este anul 2026. Timp de un an, acest proiect care avea finanţare japoneză a fost stopat de către un fost ministru al Transporturilor (Cătălin Drulă) neconsiderând că e un proiect important pentru bucureşteni. Aproape l-a anulat. El a oprit proiectul. Anul trecut mi-am cerut scuze ambasadorului Japoniei. În 2-3 săptămâni cred că cei de la metrou vor putea anunţa câştigătorii licitaţiei pentru acest proiect. Japonezii sunt extrem de serioşi din acest punct de vedere.

Sunt două tronsoane - unul care vine până la Mall Băneasa şi al doilea spre aeroport. Primul tronson este deja în lucru. În PNRR, s-a trecut un proiect care nu era matur, finanţare pe Magistrala 4. Eu am transmis colegilor din guvern dorinţa noastră de a muta această finanţare de pe Magistrala 4 din PNRR şi să fie pe Magistrala 6 unde deja e dat câştigătorul şi lucrările au început deja, pentru că riscăm ca acest M4, repet proiect nematur, să nu putem să îl finalizăm până în 2026.

Nu au fost autorizate PUZ-urile, autorizaţiile, totul este în fază birocratică. Eu cred că vom convinge Comisia Europeană să facem această schimbare între M4 şi M6 (magistrala spre Aeroportul Otopeni), urmând ca M4 să rămână pe viitorul program operaţional pe transporturi. Termenul limită este 2026. Am putea să mergem cu metroul până la Aeroport în 2026? Da", a declarat Sorin Grindeanu, la Digi 24.

Deci când încep lucrările pentru finalizarea metroului către Aeroport?

Începerea execuției tunelurilor pentru primul lot este programată pentru toamna acestui an, susține Metrorex. De asemenea, lucrările pentru lotul al doilea ar urma să fie demarate la finalul lui 2024.

„La data prezentei este în derulare contractul de proiectare și execuție structură de rezistență având ca obiect ‘Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni) pentru Lotul 1.1: 1 Mai - Tokyo’. Începerea execuției tunelurilor pentru Lotul 1.1 este preconizată pentru august-septembrie 2024.

De asemenea, este în derulare și contractul de proiectare și execuție lucrări structură de rezistență având ca obiect ‘Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni), pentru Lotul 1.2: Tokyo – Aeroport Otopeni’.

Lucrările de șantier la Lotul 1.2, Secțiunea Nord, Tokyo – Aeroport Otopeni, vor fi demarate în cel mai scurt timp după obținerea Autorizației de Construire, document estimat a fi emis de către autoritățile abilitate pe parcursul celui de-al II-lea trimestru al acestui an, urmând ca acordurile și avizele să fie emise de către autoritățile și instituțiile competente conform legii”, a transmis Metrorex, pentru Ziare.com.

Cel mai recent termen de finalizare înaintat de Guvern pentru acest proiect este 2026, dar cu șanse modeste de îndeplinire. Primele studii de fezabilitate au început în urmă cu două decenii. Proiectul a fost ținut la sertar, din când în când s-a mai discutat despre el la nivel guvernamental, cu diverse termene de finalizare. Din acest punct de vedere, a părut mereu o inițiativă „SF”.

Directorul Metrorex: „12 trenuri noi vor circula pe Magistrala 6"

Zilele trecute, directorul general Mariana Miclăuș a oferit detalii tehnice despre M5:

„Magistrala 6 se află deja în execuție. Ea conectează Aeroportul Internațional 'Henri Coandă', principala poartă aeriana a țării de rețeaua existentă, respectiv de Magistrala 4, care va continua de la Gara de Nord la Gara Progresul, astfel încât vom avea o diametrală nord-sud ce va lega Aeroportul Otopeni, Aeroportul Băneasa, Gara Băneasa, Gara Basarab, Gara de Nord și Gara Progresul.

Suntem deschiși și încrezători că proiectele noastre, atât cele de modernizare de care metroul are nevoie, dar și cele de extindere, sunt sprijinite de autoritățile care pot contribui la dezvoltarea metroului.

Magistrala 6 va avea un traseu de 14,2 km de cale dublă, pe care vor circula 12 trenuri noi, moderne și va include 12 stații de-a lungul rutei de la 1 Mai la Otopeni", a transmis oficialul Metrorex.

Quarterly Report - Editia 4

Pericol pentru marile hypermarketuri străine din România: soluție ingenioasă descoperită de un fermier
Pericol pentru marile hypermarketuri străine din România: soluție ingenioasă descoperită de un fermier
De două decenii, marile lanțuri de magazine străine controlează autoritar retailul alimentar din România. Magazinele românești și producătorii autohtoni au avut de suferit, însă noi...
Noi imagini de pe șantierul Autostrăzii Moldovei. Umbrărescu a scos cele mai mari utilaje VIDEO
Noi imagini de pe șantierul Autostrăzii Moldovei. Umbrărescu a scos cele mai mari utilaje VIDEO
Dorinel Umbrărescu a scos „bestiile" din parcare pe șantierele Autostrăzii Moldovei (A7). Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a publicat imagini spectaculoase de pe lotul 4...
#metrorex, #metrou, #investitii, #aeroport, #Bucuresti , #investitii