Cine tergiversează realizarea magistralei 4 de metrou în București: ”Ministerul Transporturilor caută vinovați imaginari”

Vineri, 30 Decembrie 2022, ora 17:13
5164 citiri
Cine tergiversează realizarea magistralei 4 de metrou în București: ”Ministerul Transporturilor caută vinovați imaginari”
Conductor de metrou FOTO: Facebook/ Metrorex

Primarul Nicușor Dan a transmis vineri, 30 decembrie, că nu Primăria Capitalei tergiversează începerea lucărilor la magistrala M4 a metroului. Edilul aruncă vina spre ministerul Transporturilor.

”Ministerul Transporturilor ar trebui, în loc să caute vinovați imaginari, să accelereze proiectarea și avizarea pentru realizarea magistralei de metrou M4. Secretarul de stat Ionel Scrioșteanu a susținut zilele trecute că PMB tergiversează aprobarea PUZ-ului pentru magistrala 4. Nimic mai fals.

Ministerul a obținut de la PMB avizul preliminar în 21 ianuarie 2022. De atunci a fost în sarcina proiectanților ministerului să obțină avizele de la instituții, în baza cărora PMB să emită avizul arhitectului șef. În 21 octombrie 2022 ministerul a revenit la PMB cu avizele obținute. Dintre acestea, avizul Ministerului Apărării, emis în 11 aprilie 2022, era negativ (condiționat de mutarea stației din fața Ministerului), iar PMB nu poate emite legal avizul arhitectului șef fără avize pozitive de la toate instituțiile”, a transmis Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Ediclul a mai subliniat faptul că ”din aprilie proiectanții ministerului știau că nu vor putea obține avizul PMB fără un aviz pozitiv al Ministerului Apărării și au venit în octombrie tot cu avizul negativ al acestuia” și că reacția PMB a fost promptâ în fiecare din fazele PUZ.

”De exemplu acum, după depunerea documentației de către minister, în 4 noiembrie a fost o discuție specială de lucru pentru M4 la arhitectul-șef iar în 9 noiembrie a fost o ședintă a Comisiei Tehnice de Urbanism pentru proiectul M4. Au fost semnalate deficiențe ușor corectabile și lipsa avizului pozitiv al Ministerului Apărării fără de care proiectul nu poate fi avizat.

Poziția Ministerului Transporturilor este cu atât mai greu de înțeles cu cât în 20 decembrie a avut loc o întâlnire de lucru între PMB și cele două ministere în care s-a convenit că singura problemă rămasă este acordul între cele două ministere pe stația din fața Ministerului Apărării și pe avizul acestuia.

În consecință, asigurăm Ministerul Transporturilor de întreaga noastră deschidere și disponibilitate în momentul, sperăm cât mai apropiat, în care documentația va fi completă pentru ca proiectul să poată fi aprobat în mod legal”, a transmis Nicușor Dan.

#metrou, #magistrala M4, #avize lipsa, #ministerul trasnporturilor, #NIcusor Dan , #infrastructura