Medicul lui Michael Jackson s-a predat si a fost pus sub acuzare

Marti, 09 Februarie 2010, ora 07:17
2065 citiri
Medicul lui Michael Jackson s-a predat si a fost pus sub acuzare

Dupa mai mult de sapte luni de ancheta si saptamani de supozitii, Conrad Murray, ultimul medic pe care l-a avut Michael Jackson, a fost pus sub acuzare luni la Los Angeles pentru "uciderea involuntara" a regelui muzicii pop, la 25 iunie 2009.

Biroul procurorului a anuntat intr-un comunicat ca medicul Conrad Murray, in varsta de 57 de ani, este banuit ca "l-a ucis pe Michael Jackson, fara premeditare". Murray i-a provocat moartea lui Jackson actionand fara atentia si circumspectia cuvenite.

Imediat dupa anuntul procurorului, mai multi membri ai familiei Jackson au venit la tribunal pentru a asista la audiere. Parintii megastarului, Katherine si Joe, precum si trei dintre frati si La Toya Jackson, sora lui Michael, au sosit la tribunal. In fata cladirii, se reunisera si cativa fani, desfasurand banderole pe care scria "Lumea vrea sa fie facuta dreptate pentru Michael" sau "Justitie pentru Michael Jackson".

Doctorul s-a predat luni dupa-amiaza si a fost adus de politie la un tribunal de langa aeroportul international din Los Angeles pentru a-i fi comunicate oficial capetele de acuzare. Intampinat, la intrarea in tribunal, de strigatele ostile ale fanilor megastarului, care il considera un "criminal", doctorul a pledat nevinovat in cursul acestei primei audieri, prin intermediul avocatului sau, Ed Chernoff.

Judecatorul Keith Schwartz a fixat cautiunea la 75.000 de dolari, iar o noua audiere va avea loc la 5 aprilie. Judecatorul i-a retras, de asemenea, lui Conrad Murray dreptul de a-si exercita profesia. "Nu vreau sa mai prescrieti calmante nimanui", i-a spus judecatorul Schwartz acuzatului.

Punerea sub acuzare a medicului vine dupa mai multe zile de anunturi contradictorii, in special din partea avocatilor lui Conrad Murray. Initial, acestia anuntasera ca doctorul se va preda vineri, apoi au retractat. Potrivit presei, inculparea ar fi fost amanata din cauza tensiunilor dintre biroul procurorului si politia din Los Angeles.

Politia ar fi dorit ca doctorul sa fie arestat asa cum scrie la carte si adus la tribunal avand catuse la maini. Biroul procurorului si avocatii lui Murray erau mai degraba in favoarea unei "predari", evitand catusele. Se pare ca aceasta din urma varianta a avut castig de cauza.

"Omorul involuntar" de care este acuzat Conrad Murray i-ar putea aduce doctorului, in caz de condamnare, maxim patru ani de inchisoare. Avocatul familiei Jackson, Brian Oxman, spunea saptamana trecuta ca "numai gandul" unei inculpari pentru omor involuntar ar fi "consternant".

"Stim ca Michael Jackson a fost (...) condus spre moarte prin consumul acestor medicamente", a spus avocatul. De altfel, si Jermaine Jackson, fratele megastarului, declara luni ca nu i se pare suficienta acuzatia retinuta impotriva doctorului.

Michael Jackson a murit la 25 iunie la varsta de 50 de ani, la Los Angeles, in urma unui stop cardiac ce a intervenit dupa o supradoza de medicamente si o intoxicare cu anestezicul propofol.

Doctorul Murray a recunoscut intotdeauna ca i-a administrat propofol lui Michael Jackson cu putin inainte de a interveni decesul megastarului. Insa, sustine medicul, a facut-o la cererea insistenta a regelui muzicii pop, care folosea aceasta substanta puternica pe post de somnifer.

Michael Jackson a murit la 20 de minute dupa ce a fost injectat cu propofol, in timp ce doctorul Murray lipsea din camera pentru cateva momente. Potrivit propriei declaratii facute la politie, Conrad Murray si-a dat seama la intoarcere ca artistul nu mai respira, dar a lasat sa treaca mai mult de o ora inainte de a suna la salvare.

In august, raportul medicului legist a stabilit ca moartea lui Jackson a fost cauzata de propofol si de sedativul lorazepam. In corpul cantaretului au mai fost gasite calmante, sedative si un stimulant.

Conrad Murray era in centrul anchetei de la moartea pop starului. LAPD i-a perchezitionat cabinetele medicale din Houston (statul Texas, in sud) si Las Vegas (Nevada, in vest), unde are resedinta.

Cardiolog ca specializare, Murray devenise medicul personal al lui Michael Jackson in mai anul trecut. El trebuia sa-l insoteasca pe megastar la Londra pentru seria de 50 de concerte ce ar fi marcat in iulie 2009 marea revenire pe scena a regelui muzicii pop. Cariera lui intrase intr-un con de umbra din 2005, cand a fost judecat si achitat pentru molestarea sexuala a unui baiat in varsta de 13 ani.

Medicul Conrad Murray a insistat ca nu a facut nimic rau si le-a spus anchetatorilor ca nu a fost el primul doctor care i-a administrat lui Jackson propofol. Autoritatile au gasit insa doze de propofol in trusa medicala a lui Murray si la domiciliul cantaretului.

Michael Jackson, supranumit regele popului, a fost membru al legendarului grup The Jackson 5, lansat de casa de discuri Motown. Celebru de mic, Michael Jackson a cunoscut ulterior un succes enorm si ca artist solo. Albumul sau "Thriller" din 1982 ramane cel mai bine vandut album al tuturor timpurilor.

Stopul cardiac suferit in dimineata de 25 iunie, care a indoliat o lume intreaga, a urmat dupa o repetitie terminata tarziu in noapte, la Los Angeles, pentru concertele pe care le planificase peste cateva saptamani la Londra sub genericul "This Is It" (Asta-i tot). Filmul documentar "Michael Jackson's This Is It," realizat din inregistrarile video de la repetitii, a incasat aproape 260 de milioane de dolari.

Michael Jackson a lasat o avere valorand sute de milioane de dolari de pe urma careia vor beneficia mama sa, cei trei copii ai megastarului si diverse fundatii de caritate.

Familia Jackson, sustine presa tabloida, este suparata ca politiei si procurorilor le-au trebuit luni de zile pentru a pune pe cineva sub acuzare. Fratele Jermaine Jackson, si el membru in Jackson 5, spunea saptamana trecuta intr-un show ca Murray "ar trebui incatusat, amprentat si fotografiat" asa cum a fost si Michael, cand a fost arestat pentru pedofilie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#medic Michael Jackson, #medic Jackson predat, #medic Jackson judecata , #Conrad Murray