Michael Jackson, pe primul loc in topul celor mai bine platite celebritati decedate

Miercuri, 30 Octombrie 2019, ora 23:21
3751 citiri
Michael Jackson, pe primul loc in topul celor mai bine platite celebritati decedate
Foto: Arhiva Facebook/ Michael Jackson

Cantaretul Michael Jackson ocupa pentru al saptelea an consecutiv prima pozitie in topul celor mai bine platite celebritati decedate, publicat miercuri de jurnalistii revistei Forbes.

In acest clasament anual, dat publicitatii in mod traditional cu o zi inainte de Halloween, noua muzicieni figureaza pe aceasta lista de 13 locuri. In topul din 2018, numarul muzicienilor a fost de sase.

Michael Jackson, decedat pe 25 iunie 2009, si-a pastrat prima pozitie in acest clasament pentru al saptelea an consecutiv, dupa ce a obtinut in ultimele 12 luni venituri totale de 60 de milioane de dolari. Aceasta suma provine din redeventele asociate celor 2,1 miliarde de difuzari in streaming ale cantecelor sale in Statele Unite (in crestere fata de cele 1,8 miliarde de difuzari din 2018), din veniturile asigurate de catalogul muzical al casei sale de discuri Mijac Music, de un show care ii este consacrat in Las Vegas si de contractul incheiat pe termen lung de fundatia sa cu grupul Sony.

Elvis Presley, care a murit pe 16 august 1977, ocupa locul al doilea in acest top insolit, cu venituri postume de 39 de milioane de dolari. De-a lungul anilor, peste 500.000 de persoane au platit bilete pentru a vizita celebra resedinta a starului, Graceland, iar un film biografic dedicat "regelui rock'n'roll-ului'" a intrat in etapa de pre-productie, urmand sa fie regizat de Baz Luhrmann si sa il aiba in distributie pe Tom Hanks.

Podiumul este completat de ilustratorul si creatorul de benzi desenate Charles Schulz, clasat pe pozitia a treia, cu venituri postume de 38 de milioane de dolari. Creatorul personajului animat Snoopy, decedat pe 12 februarie 2000, continua sa incaseze sume consistente de pe urma francizei Peanuts, care celebreaza in acest an cea de-a 70-a aniversare. Un contract de licenta cu asiguratorul Met Life, care expira in acest an, a adus la randul sau venituri consistente in conturile fundatiei sale.

Topul Forbes al celor mai bine platite celebritati decedate este completat de: Arnold Palmer (30 milioane de dolari), Bob Marley (20 milioane de dolari), Dr. Seuss (19 milioane de dolari), John Lennon (14 milioane de dolari), Marilyn Monroe (13 milioane de dolari), Prince (12 milioane de dolari), Nipsey Hussle (11 milioane de dolari), XXXTentacion (10 milioane de dolari), Whitney Houston (9,5 milioane de dolari) si George Harrison (9 milioane de dolari).

Jurnalistii de la Forbes au intocmit acest clasament pe baza veniturilor obtinute in perioada 1 octombrie 2018 - 1 octombrie 2019, inainte de plata impozitelor si a taxelor datorate agentilor, managerilor, avocatilor si executorilor testamentari. Topul a fost realizat cu ajutorul datelor furnizate de Nielsen Music si IMDbPro si in urma unor interviuri cu reprezentanti ai industriei de divertisment.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#top Forbes Michael Jackson , #stiri Michael Jackson
Comentarii
B
BARBIERU
rank 2
dolanescu pe ce loc este ?!