Moartea lui Michael, mai putin vizionata decat investitura lui Obama

Joi, 09 Iulie 2009, ora 13:43

   

Moartea lui Michael, mai putin vizionata decat investitura lui Obama
Milioane de oameni din lumea intreaga au urmarit ceremonia de omagiere organizata in memoria lui Michael Jackson, dar evenimentul nu a reusit sa atraga o audienta mai mare decat cea inregistrata la investitura presedintelui american Barack Obama.

Desi nu sunt inca disponibile cifre la nivel international, expertii spun ca audienta pentru ceremonia desfasurata la Los Angeles este comparabila cu aceea inregistrata la inmormantarea printesei Diana, in 1997, cand 2,5 miliarde de oameni din toata lumea au impietrit in fata televizorului.

"Este un eveniment global, pentru o celebritate globala", spune Rich Hanley, un profesor de jurnalism de la Universitatea Quinnipiac, potrivit AFP.

Acesta a adaugat ca diferenta dintre moartea printesei Diana si cea a lui Michael Jackson este rolul Internetului, care permite unui numar mai mare de oameni sa aiba acces la imagini.

In Statele Unite, institutul de audienta Nielsen a anuntat ca 31,1 milioane de oameni au urmarit ceremonia in memoria lui Michael Jackson la televizor. Nu mai putin de 18 televiziuni americane au transmis de la fata locului, oferind imagini pentru 20,6 milioane de case din SUA.

Aceste cifre sunt comparate cu audienta inregistrata la moartea printesei Diana, cand 33,2 milioane de americani au urmarit evenimentul.

Date monitorizate in Europa sugereaza ca si aici mai putini oameni au urmarit ceremonia lui MJ decat inmormantarea lui Lady Di.

Cifrele de marti au fost depasite atat de cele de la investitura lui Obama, cat si de cele inregistrate in prima zi a Razboiului din Golf, in ianuarie 1991, cand nu mai putin de 85,6 miloane de oameni au urmarit evenimentul in fata televizoarelor.

Pentru a explica diferenta dintre audiente, expertii au mentionat mai multi factoti, pornind de la natura istorica a investiturii lui Obama si ajungand la probabilitatea ca in luna ianuarie mai multe persoane sa fie acasa, din cauza frigului.

Moartea lui Michael Jackson nu a reusit sa surclaseze in audiente nici inmormantarea fostului presedinte american Ronald Reagan (35 de milioane), verdictul in cazul OJ Simpson (54,6 milioane) sau scuzele prezentate in fata instantei de catre infidelul Bill Clinton, in afacerea Monica Lewinsky (67,6 milioane). Totusi, a depasit inmormantarea Papei Ioan Paul al II-lea (8,8 milioane).
Sursa: Ziare.com

Articol citit de1526 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MJ
rank 1
Prostii...
Nu inteleg exact cum se colecteaza aceste informatii. Pe continentul american , la acea ora oamenii erau la servici, corect? Apoi, factorul internet este exclus in acest articol.
Apoi, ce mai conteaza, si de ce comparatia cu alte personalitati publice...pentru cei ce il iubesc pe Michael Jackson este o pierdere imensa, nu se poate masura. Mai bine ai onora binele adus de el atitor oameni in Romania, si in restul lumii.
Mai bine ai onora durerea ce o simt cei ce il iubesc.Ceea ce ai scris nu va influenta pe nimeni in privinta lui, ci ii va face sa gindeasca ca scrii negativ despre idolul lor.
paris
rank 1
exact
ai dreptate , da ma cheama paris si asa ma cheama asa zic toti ca eu sunt ficasa ca sunt obsedata de el si de aia dar nu pot sa ma despart de el astai tot si presa asta i ......
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor