Moartea lui Michael, mai putin vizionata decat investitura lui Obama

Joi, 09 Iulie 2009, ora 13:43
1526 citiri
Moartea lui Michael, mai putin vizionata decat investitura lui Obama

Milioane de oameni din lumea intreaga au urmarit ceremonia de omagiere organizata in memoria lui Michael Jackson, dar evenimentul nu a reusit sa atraga o audienta mai mare decat cea inregistrata la investitura presedintelui american Barack Obama.

Desi nu sunt inca disponibile cifre la nivel international, expertii spun ca audienta pentru ceremonia desfasurata la Los Angeles este comparabila cu aceea inregistrata la inmormantarea printesei Diana, in 1997, cand 2,5 miliarde de oameni din toata lumea au impietrit in fata televizorului.

"Este un eveniment global, pentru o celebritate globala", spune Rich Hanley, un profesor de jurnalism de la Universitatea Quinnipiac, potrivit AFP.

Acesta a adaugat ca diferenta dintre moartea printesei Diana si cea a lui Michael Jackson este rolul Internetului, care permite unui numar mai mare de oameni sa aiba acces la imagini.

In Statele Unite, institutul de audienta Nielsen a anuntat ca 31,1 milioane de oameni au urmarit ceremonia in memoria lui Michael Jackson la televizor. Nu mai putin de 18 televiziuni americane au transmis de la fata locului, oferind imagini pentru 20,6 milioane de case din SUA.

Aceste cifre sunt comparate cu audienta inregistrata la moartea printesei Diana, cand 33,2 milioane de americani au urmarit evenimentul.

Date monitorizate in Europa sugereaza ca si aici mai putini oameni au urmarit ceremonia lui MJ decat inmormantarea lui Lady Di.

Cifrele de marti au fost depasite atat de cele de la investitura lui Obama, cat si de cele inregistrate in prima zi a Razboiului din Golf, in ianuarie 1991, cand nu mai putin de 85,6 miloane de oameni au urmarit evenimentul in fata televizoarelor.

Pentru a explica diferenta dintre audiente, expertii au mentionat mai multi factoti, pornind de la natura istorica a investiturii lui Obama si ajungand la probabilitatea ca in luna ianuarie mai multe persoane sa fie acasa, din cauza frigului.

Moartea lui Michael Jackson nu a reusit sa surclaseze in audiente nici inmormantarea fostului presedinte american Ronald Reagan (35 de milioane), verdictul in cazul OJ Simpson (54,6 milioane) sau scuzele prezentate in fata instantei de catre infidelul Bill Clinton, in afacerea Monica Lewinsky (67,6 milioane). Totusi, a depasit inmormantarea Papei Ioan Paul al II-lea (8,8 milioane).

Citește și:
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Preşedintele Senatului Alina Gorghiu a declarat că la acest moment colaborarea cu PSD este ”una bună, e una necesară” pentru a asigura stabilitatea. Totodată, aceasta l-a criticat pe...
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a sugerat în urmă cu câteva zile că premierul Nicolae Ciucă ar putea fi candidatul partidului pentru prezidențiale din 2024, afirmând că în...