Fata meschina a accidentului lui Michael Schumacher: ce urmaresc companiile de asigurari

Duminica, 05 Ianuarie 2014, ora 08:28
11396 citiri
Fata meschina a accidentului lui Michael Schumacher: ce urmaresc companiile de asigurari

Accidentul in care a fost implicat Michael Schumacher in urma cu o saptamana naste o miza ascunsa. In timp ce milioane de fani din intreaga lume se roaga pentru sanatatea fostului sportiv, companiile de asigurari la care Schumacher avea polite fac un joc murdar.

Publicatia germana Focus sustine ca societatile de asigurari la care Michael Schumacher avea polite incearca sa-l scoata vinovat pe fostul campion mondial pentru a evita plata unor despagubiri.

"Cand sunt implicati oameni precum Michael Schumacher, sumele ce ar trebui platite se ridica la sute de milioane de euro. Asa ca se face tot ce e posibil pentru ca Schumacher sa fie scos vinovat. Este in interesul tuturor companiilor de asigurari implicate sa demonstreze ca Schumacher este responsabil", afirma un specialist in domeniul asigurarilor din Paris.

In incercarea de a nu plati despagubiri, companiile de asigurari mizeaza pe doua aspecte. In primul rand, accidentul s-a produs in afara partiei, fapt ce, potrivit sursei citate, "slabeste avantajele lui Schumacher in raport cu companiile de asigurari".

In plus, asiguratorii mai sustin ca Schumacher avea viteza in momentul producerii accidentului. "Este imposibil ca o casca sa se sparga daca nu ai viteza", este argumentul lor.

Raportul Politiei franceze va fi argumentul principal in urma caruia se va stabili daca Schumacher va fi despagubit de companiile de asigurari la care are incheiate polite.

Fostul sportiv ar putea cere despagubiri si din partea administratorilor partiei de schi. Motivul ar fi semnalizarea ineficienta a limitelor partiei.

Exista numeroase precedente in care justitia franceza a penalizat administratorii partiilor, insa sumele sunt modice. Spre exemplu, in urma cu doi ani, dupa ce un schior a murit, familia sa a primit despagubiri in valoare de 40 de mii de euro.

Michael Schumacher, in coma: Ultimele detalii din Franta - In stare critica, dar stabila

Michael Schumacher a suferit, in urma cu o saptamana, un accident pe o partie de schi din Franta, dupa ce s-a lovit cu capul de o piatra.

Fostul sportiv german a fost transportat de urgenta la spital, unde a suferit doua operatii.

In prezent, starea lui Schumacher s-a imbunatatit, dar, conform celui mai recent buletin medical, situatia este in continuare critica.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Deși au mai rămas mai bine de trei săptămâni până la startul oficial al campaniei electorale, partidele au furat deja startul campaniei cu afișe gigantice în principalele intersecții și...
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, nu crede în varianta Cristian Popescu Piedone. Edilul a anunțat clar că nu va susține candidatura acesstuia la Primăria Capitalei. Primarul Sectorului...
#accident schi Michael Schumacher, #despagubiri accident Michael Schumacher, #Michael Schumacher despagubiri companii asigurari , #accident Michael Schumacher