Patru ani de la accidentul lui Michael Schumacher: Intre secretomania familiei si costurile uriase ale tratamentului

Miercuri, 27 Decembrie 2017, ora 18:00
12350 citiri
Patru ani de la accidentul lui Michael Schumacher: Intre secretomania familiei si costurile uriase ale tratamentului
Foto: Arhiva Hepta.ro

Pe 29 decembrie se implinesc patru ani de la tragicul accident in care a fost implicat multiplul campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher, pe o partie de schi din Franta.

De patru ani, Schumacher continua sa lupte, iar familia sa spera intr-o vindecare macar partiala.

Totul se face insa intr-o discretie totala, deoarece familia Schumacher a decis sa nu mai ofere nicio informatie despre starea de sanatate.

"Facem asta pentru ca este o chestiune privata", a explicat Sabine Kehm, managerul lui Michael Schumacher, potrivit The Sun.

Ultimul anunt oficial despre starea de sanatate a lui Schumacher a fost facut in urma cu un an, de avocatul fostului campion mondial. El a negat ca Schumacher poate merge din nou, asa cum a sustinut un ziar german.

In lipsa unor informatii oficiale si-au facut astfel loc mai multe zvonuri in presa internationala. Fanii multiplului campion au fost insa deranjati de faptul ca nu mai stiu ce sa creada despre starea de sanatate a lui Michael, iar unii dintre ei au criticat familia.

Este insa cert ca Schumacher se afla acum in locuinta sa din Lake Geneva (Elvetia), ajutat de o adevarata armata de medici care incearca sa puna umarul la realizarea unui miracol.

Potrivit Ok Diario, Schumacher este ingrijit de 15 medici, iar costurile sunt de 134 de mii de euro pe saptamana. In total, familia Schumacher ar fi cheltuit pe tratament 27.5 milioane de euro din momentul accidentului, scrie sursa citata. Totul pentru ca medicina ne-a demonstrat ca miracolele se pot intampla.

Din informatiile neoficiale publicate in presa germana, Schumacher poate respira singur si isi misca mana. El nu poate merge insa si nici nu poate comunica.

Accidentul lui Michael Schumacher, in ordine cronologica:

Michael Schumacher a suferit, pe 29 decembrie 2013, un accident pe o partie de schi din Franta, dupa ce s-a lovit cu capul de o stanca.

Fostul sportiv german a fost transportat de urgenta la spital, unde a suferit trei operatii.

Doctorii au inceput sa-l trezeasca din coma indusa in data de 30 ianuarie 2014.

Managerul lui Michael Schumacher a anuntat, pe 16 iunie 2014, ca fostul campion mondial de Formula 1 a iesit din coma si a fost externat din spitalul din Grenoble, fiind mutat in Elvetia, la o clinica din Lausanne.

La inceputul lunii septembrie 2014, Schumacher a fost mutat din nou, de aceasta data in locuinta sa.

Din acel moment, informatiile despre starea de sanatate a sportivului venite pe cai oficiale au fost tot mai putine.

#accident Michael Schumacher, #stare sanatate Michael Schumacher , #accident Michael Schumacher
Comentarii