Williams nu ii permite lui Schumacher sa testeze Ferrari F60

Luni, 03 August 2009, ora 17:53
1596 citiri
Williams nu ii permite lui Schumacher sa testeze Ferrari F60

Williams a confirmat ca nu este de acord ca Michael Schumacher sa testeze monopostul Ferrari F60 pentru a evita astfel crearea unui precedent periculos in viitor.

Numirea lui Michael Schumacher in postura de inlocuitor al lui Felipe Massa pentru Marele Premiu al Europei a dus la aparitia unei situatii inedite, prin care septuplul campion mondial nu poate efectua niciun test cu actualul monospot al Scuderiei intrucat testele din timpul sezonului au fost interzise.

Ferrari a cerut celorlalte echipe, precum si forului mondial, sa faca o exceptie de la regulament, intrucat germanul nu a pilotat niciodata actualul monopost si nu a participat la nicio cursa de Formula 1 din octombrie 2006.

Cu toate acestea, Williams a anuntat oficial nu este de acord ca Schumacher sa efectueze acest test, intrucat regulamentul sportiv trebuie acceptat de toate echipele implicate in competitie.

"Suntem bucurosi de revenirea lui Michael Schumacher in Formula 1, dar orice forma de test este interzisa in timpul sezonului. Este o regula stabilita de FIA si agreata de toate echipele", a declarat Frank Williams, seful echipei britanice.

Williams sustine ca situatia lui Schumacher este similara cu cea prin care a trecut Jaime Alguersuari, care a debutat in Formula 1 la numai 19 ani fara sa efectueze niciun test corespunzator cu un astfel de monopost. "Interzicerea testelor este motivul pentru care Alguersuari, care in Ungaria a pilotat pentru oara un monopost de Formula 1, nu a avut oportunitatea de a se familiariza cu Toro Rosso inainte de cursa de debut. Williams nu vede nicio diferenta intre situatia lui Alguersuari si cea a lui Schumacher si considera ca orice deviere de la regulament ar crea un precedent pentru viitor", a adaugat el.

Oficialul britanic considera ca Ferrari ar fi trebuit sa opteze pentru unul dintre pilotii de teste ai echipei, care cunosc caracteristicile noului F60, in loc sa beneficieze de aportul unui pilot retras din activitate cu trei ani in urma.

"Intr-o situatie similara, Williams nu ar fi ezitat sa foloseasca actualul pilot de teste. Prin urmare, pentru buna desfasurare a lucrurilor, ne opunem propunerii celor de la Ferrari de a testa inaintea Marelui Premiu al Europei", a incheiat Williams.

Echipele din Formula 1 au fost de acord sa interzica complet testele din timpul sezonului, ca o masura suplimentara pentru reducerea costurilor de operare in Formula 1. Pentru ca Ferrari sa primeasca totusi permisiunea de a efectua un test inainte de cursa de la Valencia, propunerea trebuia acceptata un unanimitate de echipe si de FIA. In acest context, Michael Schumacher nu va putea efectua niciun test cu monopostul F60 inainte de Marele Premiu al Europei din 23 august.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#williams, #Michael Schumacher, #Ferrari F60, #teste monopost , #Ferrari