"M-a acuzat că am încercat să îl omor". Dezvăluirile lui David Coulthard în documentarul "Being Michael Schumacher"

Luni, 25 Decembrie 2023, ora 09:27
3858 citiri
"M-a acuzat că am încercat să îl omor". Dezvăluirile lui David Coulthard în documentarul "Being Michael Schumacher"
Michael Schumacher

Un documentar despre fostul campion de Formula 1 Michael Schumacher va fi lansat peste trei zile, însă în presă au apărut deja detalii despre el, relatează La Libre.

Fanii lui Michael Schumacher mai au de aşteptat doar trei zile până la lansarea documentarului "Being Michael Schumacher", realizat de postul german ARD. Documentarul în cinci părţi va relata viaţa fostului campion de Formula 1.

Conform relatărilor HLN, documentarul va aborda şi subiectul celebrului accident care a avut loc pe circuitul Spa-Francorchamps în 1998. În acea zi, ploaia a fost intensă şi au avut loc multe tamponări (şi abandonuri). Michael Schumacher a fost unul dintre cei afectaţi, după un accident cu scoțianul David Coulthard.

Chiar înainte de acroşaj, germanul a încercat de mai multe ori să îl depăşească pe Coulthard (McLaren), dar fără succes. Schumi s-a enervat de mai multe ori pe scoțian (care pilota pentru aceeaşi echipă cu Mika Häkkinen... rivalul lui Schumacher). În cele din urmă, pilotul Ferrari a călcat pe acceleraţie pe o linie dreaptă, dar ploaia i-a obturat o parte din vizibilitate. În acelaşi timp, Coulthard a părut să încetinească pentru a-l lăsa în cele din urmă să treacă. Rezultatul: Schumacher l-a acroşat pe canadian şi a pierdut o roată în accident. Coulthard nu s-a descurcat mult mai bine, pierzându-şi aripa spate.

Ce s-a întâmplat în continuare? Schumacher era extrem de nervos şi, odată ajuns la boxe, s-a grăbit spre locul echipei McLaren pentru a le spune lui Coulthard şi echipei sale tot ce credea.

În documentar, David Coulthard rememorează acest eveniment. "Michael a fost furios şi a crezut că a fost un fel de complot pentru a-l ucide. M-a acuzat pur şi simplu că am încercat să îl omor. Dar a fost doar un accident. Lucruri de genul acesta se mai întâmplă", spune fostul pilot. El a adăugat: "Schumacher putea fi foarte necruţător, dar şi rece şi distant. Cred că trebuie să fii aşa pentru a avea succesul pe care l-a avut el”.

Norbert Haug, fostul director al echipei Mercedes-Benz, oferă şi el versiunea sa privind accidentul: "Dacă aş fi blând, aş spune că a fost o chestiune de 50-50, dar, în realitate, 95% din vină a fost a lui Michael. Nu avea niciun motiv să conducă cu acea viteză în acel moment”.

Rămâne de văzut dacă documentarul va aborda şi subiectul delicat al accidentului de schi al lui Schumacher şi consecinţele acestuia pentru fostul campion şi familia sa. Poate că răspunsul va fi dat în data de 28 decembrie, când va fi difuzat primul episod.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Michael Schumacher, #David Coulthard, #docuentar michael schumacher , #stiri Formula 1