Care sunt avantajele și dezavantajele unui microfon wireless?

Advertorial
Luni, 03 Aprilie 2023, ora 12:14
4079 citiri
Care sunt avantajele și dezavantajele unui microfon wireless?
FOTO Shutterstock

Din ce în ce mai multe persoane aleg să cumpere un microfon wireless în defavoarea unuia cu cablu datorită libertății de mișcare pe care-l oferă. Cu toate acestea, un microfon wireless nu este potrivit în orice situație, de aceea este indicat să ai în vedere domeniul tău de activitate. Ține cont, în primul rând, că un astfel de instrument funcționează cu ajutorul unui emițător și se diferențiază de o cască bluetooth, handsfree sau un microfon lavalieră.

Vrei să investești într-un microfon wireless? Atunci iată care sunt avantajele și dezavantajele unui astfel de instrument audio.

Avantajele utilizării unui microfon wireless

Gata cu cablurile!

Unul dintre cele mai îndrăgite avantaje pe care le oferă un microfon wireless este, bineînțeles, lipsa cablurilor! Îți va fi mult mai ușor să te plimbi prin încăperi atunci când nu folosești un cablu deoarece nu mai riști să te împiedici de acesta sau chiar să fie prea scurt pentru activitatea ta. Mai mult, vei economisi sume semnificative de bani deoarece nu va mai trebui să cumperi cabluri.

Rază mai mare

Dacă folosești microfonul pentru concerte, în aer liber sau în alte domenii în care trebuie să mergi prin public sau să te distanțezi de sursa în care ai conecta în mod convențional cablul, atunci un microfon wireless îți va sări cu siguranță în ajutor, având o rază mai mare de acțiune, putând depăși chiar și 10 metri. Așadar, dacă vrei să sari la bis în mijlocul publicului și să cânți alături de ei ultima piesă din concert, cu un microfon wireless acest lucru este garantat!

Arată mai cool!

Indiferent de locul în care te afli, datorită unui microfon wireless vei arăta cool, oferindu-ți deci un look deosebit și dinamic, alături de un caracter întotdeauna practic. Dacă iei un interviu, cânți în cadrul unui concert și vrei să gesticulezi sau te regăsești într-un cadru similar, în care un cablu s-ar putea să te încurce în mișcările mâinilor și a corpului, atunci orientează-te către microfonul fără fir.

Ușurința conectivității, transportului și depozitării

Dacă până acum te-ai obișnuit să ai cu tine un ghiozdan greoi în care puneai cel puțin două cabluri: unul pe care-l foloseai, iar celălalt de rezervă, de acum înainte nu ai nevoie decât de microfonul wireless, două perechi de baterii și un transmițător - toate acestea putând fi transportate și depozitate chiar în gențile de dimensiuni reduse. Cu atât mai mult, îți va fi foarte ușor să faci set-up-ul necesar înainte de un eveniment: pornești transmițătorul și microfonul, apoi cauți frecvența potrivită.

Dezavantajele utilizării unui microfon wireless

Hello baterii!

Ai scăpat de cabluri, însă sistemul de microfon funcționează cu ajutorul bateriilor, iar acestea dau instrumentului tău o durată mai lungă sau mai scurtă de viață. Pentru a nu rămâne niciodată în „pană” de baterie, este indicat să investești în două sau trei seturi de baterii reîncărcabile, alături de un port de încărcare și să le porți cu tine mereu. Așa vei putea rapid și fără probleme să înlocuiești bateriile consumate cu unele noi.

Prețul

Deși vei găsi modele de microfon wireless la prețuri atractive, majoritatea dintre acestea vor avea un cost mai piperat spre deosebire de un microfon cu cablu, convențional. Dacă la început va trebui să învestești mai mult pe microfonul wireless și pe baterii, costul acestora se va diminua în timp datorită lipsei cablurilor.

Număr limitat de frecvențe

Dacă microfonul convențional trebuie doar cablat, la cel wireless este necesar să găsești o frecvență potrivită; una care să nu se intersecteze cu un alt instrument audio utilizat în același loc. De exemplu, dacă există 3 microfoane wireless într-o singură încăpere, atunci acestea ar trebui conectate la frecvențe diferite; în caz contrar nu vor funcționa.

Microfonul wireless, după cum ai observat, oferă atât avantaje și dezavantaje, așadar este important să ai în vedere cerințele tale, astfel încât să investești în instrumentul audio potrivit!

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Volumul tranzacțiilor imobiliare redus la jumătate în 2023 – TradeVille
Volumul tranzacțiilor imobiliare redus la jumătate în 2023 – TradeVille
Tendințe In Evoluția Activității Economice Pentru Următoarele 3 Luni In cadrul anchetei de conjunctura, aferenta lunii februarie 2024, managerii din industria prelucrătoare estimează,...
Romania are peste 110.000 de prosumatori cu o putere instalata de 1.400 MW. Numarul acestora a inceput sa scada de anul trecut
Romania are peste 110.000 de prosumatori cu o putere instalata de 1.400 MW. Numarul acestora a inceput sa scada de anul trecut
Numarul prosumatorilor depaseste 110.000, iar puterea instalata era de peste 1.400 MW, la 31 decembrie 2023, inregistrandu-se o incetinire in ceea ce priveste numarul acestora in ultima luna a...
#Microfon wireless, #avantaje, #dezavantaje , #stiri it-c