Microsoft le interzice angajatilor cumpararea de produse Apple

Sambata, 24 Martie 2012, ora 09:59

   

Microsoft le interzice angajatilor cumpararea de produse Apple
Razboi rece intre cei doi giganti ai informaticii: sefii Microsoft au trimis un e-mail prin care interzice angajatilor sai folosirea la serviciu a oricarui produs din Cupertino.

Mesajul de "uz intern" a fost trimis managerilor de la divizia comerciala a companiei, dar a fost facut public de catre un angajat al Microsoft, care l-a transmis apoi presei, relateaza Il Fatto Quotidiano.

Prin acest e-mail, adresat celor aproximativ 46 de mii de salariati imprastiati in toata lumea, responsabilul Sectiei Comerciale, Alain Crozier, a expus noua politica a companiei, informand ca produsele Apple vor fi imediat interzise de pe lista achizitiilor in SUA, angajatii din strainatate urmand sa fie si ei "instruiti" pe aceeasi linie, in cel mai scurt timp.

"Intentionam sa punem in practica o noua politica interna care spune ca produsele Apple nu trebuie sa fie cumparate cu fondurile companiei. In SUA, produsele Apple vor fi eliminate din catalogul de saptamana viitoare, care este mecanismul standard pentru achizitionarea unor astfel de produse", este scris in e-mailul trimis in data de 14 martie si semnat de Alain Crozier, CFO Microsoft.

Conform sursei citate, nu este prima data cand Microsoft adopta astfel de metode. In 2010, compania din Redmond a eliminat toate telefoanele apartinand "rivalilor" si a furnizat angajatilor sai modele echipate cu sistemul de operare Windows Phone.

Acum, in afara de iPhone, vor fi interzise, de asemenea si iPad-urile, care vor fi inlocuite cu noile comprimate echipate cu Windows 8.

Deoarece autenticitatea mesajului nu a fost comentata in nici un fel, este evident ca cei din Redmond nu doresc ca banii lor sa contribuie la sustinerea concurentei.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6510 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
rank 5
Ăhă-ăhă-ăhă!
Io vreau să le interzică angajaților Win.... că tot Apple este de departe cea mai bună și mai performantă companie din T.I.



starpitorul
rank 5
cel mai bun windows... e Linux!
in plus e GRATUIT si LEGAL!

precum si OpenOffice.org

trebuie doar descarcate... si instalate!
neobit
rank 1
lol
compari o trotineta cu un avion. Lasa IT-ul pentru cei care stiu ce spun
starpitorul
rank 5
tu cu ce te ocupi la IT? speli "geamuri" pe 2 lei?
cu trotineta si avionu ai dreptate... Open Office e mai rapid, ocupa mult mai putin, efectiv proceseaza mai multe feluri de fisiere ca m$office... si evident nu se "anchilozeaza" de 5 ori pe zi cu pierderea completa a fisierelor!

apropo... linux e chiar multi-tasking!

de ce pana astazi nu se poate scrie corect si integrat in alfabetul romanesc tovarase? si nici in multe alte alte alfabete cu caractere deosebite de engleza?

deci mai regleaza-ti "avioanele", mai pune mana si invata... nu ca ai putea... dar macar incerci...

pro-gamer nu inseamna pro-IT baietas!
srelu
rank 5
Iarasi un titlu compolet anapoda fara legatura cu articolul...
...cine o fi ddobitocul care le pune?

Microsoft vrea ca sa nu se cumpere produse Apple DIN BANII COMPANIEI. Ce cumpara angajatii din proprii bani e treaba lor.

Lucru absolut firesc. Presa face haz de aceasta decizie dar ar face haz si mai mare daca l-ar vedea pe Steve Balmer folosind un iPad.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor