Smartphone-urile cu Android vor suferi o schimbare majora

Sambata, 21 Iunie 2014, ora 11:37
5017 citiri
Smartphone-urile cu Android vor suferi o schimbare majora

Companiile Google si Microsoft se vor alatura Apple in efortul de a limita numarul furturilor de telefoane in lumea intreaga.

Un proiect indraznet denumit "Secure Our Smartphones", condus de americani si englezi, poate duce la o noua strategie adoptata impotriva furturilor de telefoane, scrie news.com.au. Cele trei mari platforme oferite de companiile care conduc acum piata de profil se vor orienta spre prevenirea furturilor.

Astfel, utilizatorul va putea dezactiva un telefon de la distanta atunci cand ramane fara el. Apple a inclus deja aceasta optiune pe terminalele produse, intentia fiind confirmata si de Google. Programul de operare Android din viitor se va caracteriza si el prin noua optiune. Microsoft inca nu a confirmat oficial o asemenea schimbare.

De exemplu, in primele cinci luni din 2014, furtul telefoanelor produse de Apple a scazut cu 17% in New York (SUA) dupa introducerea acestei caracteristici a iPhone-urilor.

In acelasi timp, acolo au crescut furturile de terminale Samsung, procentul ridicandu-se la 51%. In cele sase luni de cand Apple a recurs la acest gest, furturile de iPhone-uri au scazut cu 24% in Londra (Anglia), iar in San Francisco (SUA) scaderea a fost de 38%.

In acelasi timp, gadgeturile similare produse de alte companii au fost furate in numar mai mare. La nivel global, in 2013 au fost furate 3,1 milioane de telefoane mobile, numarul fiind dublu fata de anul 2012. Unul din trei europeni si-a pierdut telefonul sau a fost victima unui furt in anul 2013, arata statisticile.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Comentarii
MosGerila
rank 5
Smartphone-urile cu Android vor suferi o schimbare majora.