Bill Gates vrea sa plateasca taxe mai mari

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 19:54
1925 citiri
Bill Gates vrea sa plateasca taxe mai mari
articles.businessinsider.com

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a declarat ca nu plateste destule taxe si doreste taxe mai mari pentru bogatii Americii.

Bill Gates a spus, intr-un interviu difuzat de BBC, ca nu crede ca plateste taxe indeajuns de mari si ca americanii bogati ar trebui sa contribuie mai mult, din acest punct de vedere, pentru a rezolva problema deficitului bugetar al tarii.

"Statele Unite au un deficit bugetar urias, asa ca va trebui ca taxele sa creasca si cu siguranta sunt de acord ca ar trebui sa creasca mai mult in cazul celor bogati, decat in cazul celorlalti oameni. Aceasta inseamna pur si simplu dreptate.

Sper sa putem sa rezolvam problema deficitului, este vorba despre sentimentul de sacrificiu impartit, unde toti simt ca isi au rolul lor. Iar in prezent nu simt ca oamenii ca mine platesc atat de mult precum ar trebui", a afirmat Bill Gates.

O dezbatere asupra nivelului taxelor din SUA a inceput dupa ce candidatul republican la presedintia tarii, Mitt Romney, a platit o taxa de 13,9% din venitul sau anual, care se ridica la mai multe milioane de dolari, provocand o discutie despre cat de mult ar trebui sa plateasc cei "super bogati".

Bill Gates, in varsta de 56 de ani, are o avere estimata la 59 de miliarde de dolari si a fost considerat, timp de mai multi ani, cel mai bogat om din lume.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Bill Gates, #fondator Microsoft, #taxe mai mari America, #Bill Gates taxe mari , #Bill Gates