Noua campanie Microsoft, realizata pe Mac-uri (VIDEO)

Duminica, 24 August 2008, ora 22:16
3444 citiri
Noua campanie Microsoft, realizata pe Mac-uri (VIDEO)

O mica parte din cei 300 de milioane de dolari - cat va costa campania de imagine a Microsoft - se va duce catre Jerry Seinfeld pentru ca acesta sa-si lege imaginea de ceea ce pana acum consideram a fi "prafuitul" Windows.

Seinfeld ar urma sa apara in diverse ad-uri, folosindu-si umorul pentru a ne arata ca Vista este, totusi, "cool", conform informatiilor neoficiale care apar pe Silicon Alley Insider. Celalalt vector de imagine al campaniei ar fi Bill Gates insusi.

Scopul principal al introducerii lui Seinfeld ar fi combaterea retroactiva a celebrei reclame la Macintosh in care un tanar cool se prezinta ca fiind "a Mac", in contraparte cu un domn in costum, greoi si serios care este "a PC".

Analistii, pe de alta parte, considera ca o companie care detine 90% din piata nu poate fi niciodata cool, deci campania Microsoft ar fi sortita esecului. Totusi, Google care detine o felie uriasa din piata cautarilor continua sa emane un aer de prospetime si este, in continuare, considerat "cool". Deci nu marimea Microsoft este problema.

Iar succesul de piata al unei companii nu depinde intotdeauna de cat de cool o considera publicul. Pentru ca exista companii a caror putere este foarte mare fara ca ele sa aibe parte de o simpatie extra-profesionala deosebita din partea publicului. Cum este cazul IBM, de exemplu. Sau Intel.

Cele doua personaje ale noii campanii sunt suficient de bine cunoscute si suficient de simpatizate pentru ca imaginea microsoft sa aibe parte de un plus. (In ciuda tuturor contestarilor si injuraturilor, Bill Gates ramane personajul cheie pentru intelegerea modul in care ne raportam astazi la computere).

Scopul campaniei, pe de alta parte, nu pare a fi cresterea vanzarilor la Vista; campania pare a avea o miza ceva mai indepartata. Pentru moment pozitia dominatoare a Microsoft nu este amenintata; insa, daca nu se produce o schimbare extraordinara in oferta gigantului software, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat dominatia pietei si impunerea trendului vor fi doar amintiri.

Si asta pentru ca, in mentalul colectiv, este deja impamantenit faptul ca este la indemana sa folosesti un PC cu Windows dar, atunci cand iti vei permite, vei folosi un Mac. Macar pentru faptul ca arata mult mai bine, atat grafica sistemului de operare cat si masina ca atare.

Reprezentativa, in acest sens, este situatia companiei de publicitate angajate de microsoft pentru aceasta campanie - Crispin Porter + Bogusky.

Bogusky povestea in 2007 despre revolutia din desktop publishing (DTP) produsa de utilizarea Mac-urilor explicand ca firma sa Crispin Porter isi datoreaza in mare masura existanta Mac-urilor si ca "poti fi o firma foarte mica dar iti poti permite sa concurezi direct Madison Avenue - marile firme americane de advertising - multumita faptului ca tot ceea ce iti trebuie se afla in Mac-ul tau". (conform alleyinsider.com)

Acelasi om trebuie sa convinga astazi utilizatorii de Mac sa treaca la Vista. Problema este ca toti oamenii companiei de advertising pe care o conduce sunt impatimiti Macintosh. Iar acesti oameni sunt cei care vor face publice toate motivele pentru care Un PC cu Vista este preferabil unui Mac cu OS X.

Mac vs. PC

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#Microsoft, #apple, #mac, #PC, #Seinfeld, #Bill Gates, #campanie , #Bill Gates