Google si Microsoft isi masoara fortele pe un nou camp de lupta

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 23:06
2567 citiri
Google si Microsoft isi masoara fortele pe un nou camp de lupta

Google si Microsoft nu concureaza doar in domeniul motoarelor de cautare, al telefoanelor mobile si al tabletelor. Cei doi giganti isi disputa in prezent suprematia si in sectorul energiei regenerabile.

Microsoft a anuntat marti ca a facut primul pas important in directia eliminarii emisiilor de carbon asociate cu operarea facilitatilor companiei, potrivit Quartz.

Compania a semnat un acord pe 20 ani care vizeaza achizitia de electricitate generata de o ferma eoliana de 110 MW ce va fi construita anul viitor in Texas.

Energia verde va alimenta centrul de date al Microsoft din San Antonio.

De asemenea, Google a semnat in septembrie un acord pentru a cumpara 240 MW de electricitate de la o ferma eoliana ce va fi construita tot in Texas, locul in care are loc de cativa ani un adevarat boom al acestui tip de energie.

Energia verde va alimenta centrul de date al Google din Oklahoma.

Niciuna dintre cele doua companii nu a dezvaluit termenii financiari ai acordurilor, insa este cunoscut faptul ca Google a platit in trecut sume importante pentru energia regenerabila.

Microsoft este inca departe de a-si intrece rivalul. Google a investit mai mult de 1 miliard de dolari in energia solara si eoliana si a incheiat acorduri pentru achizitionarea a 570 MW de energie eoliana.

Totusi, Microsoft inoveaza in privinta modului in care isi finanteaza aceste achizitii. Compania a introdus anul trecut o taxa interna pe emisiile de carbon.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Microsoft Google energie eoliana, #energie regenerabila companii IT, #Google energie verde, #Microsoft emisii carbon , #Google