Microsoft lanseaza versiuni online ale programelor Office

Marti, 28 Iunie 2011, ora 14:56

   

Microsoft lanseaza versiuni online ale programelor Office
Microsoft a facut, in sfarsit, pasul spre lumea serviciilor de tip "cloud" (nor), lansand versiuni online ale mai multor programe din suita Office.

Cea mai mare companie de software din lume a transformat mai multe programe, inclusiv Outlook e-mail, Excel si SharePoint, in versiuni online, pe care utilizatorii le pot folosi de pe o varietate mai mare de dispozitive, cand au acces la Internet, relateaza Reuters.

Acest segment de piata a fost "acaparat" deja de Google, care a oferit, in acest mod, alternative mai simple ale programelor Microsoft.

Acest tip de programe online scutesc utilizatorii de nevoia instalarii unui program pe propriul computer, iar fisierele create in acest fel pot fi accesate de la orice alt terminal.

"Este evident ca asta trebuie sa faca Microsoft ca sa ramana competitiva in fata Google", a declarat Michael Yoshikami, director executiv al firmei de management YCMNET Advisors.

Microsoft a oferit variante online ale programelor sale, in special Outlook e-mail, clientilor corporate, de cativa ani, iar, anul trecut, le-a oferit gratuit si consumatorilor casnici.

Directorul executiv al companiei, Steve Ballmer, va prezenta, marti, in New York, o noua versiune a acestor programe, sub numele Office 365.

Ca si Google, Microsoft va gazdui documentele utilizatorilor pe servere din mari centre de date. Spre deosebire de Google, le va permite companiilor sa-si stocheze informatii pe servere dedicate, daca vor acest lucru, sau sa-si pastreze informatiile pe propriile servere.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1855 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor