Microsoft semneaza acordul cu Baidu

Luni, 04 Iulie 2011, ora 23:50
2568 citiri
Microsoft semneaza acordul cu Baidu
Foto: Webnews

Microsoft si Baidu au creat o alianta fara precedent in sectorul motoarelor de cautare din China, semnand un acord ce garanteaza intarirea pozitiei Bing in raport cu rivalul sau Google.

Initiativa se bazeaza pe dorinta grupului din Redmond de a castiga o felie buna din tortul utilizatorilor Unchiului G pe piata virtuala din China, relateaza Webnews.

Astfel, utilizatorii Baidu, cel mai important motor de cautare chinezesc, vor avea posibilitatea sa vizualizeze rezultatele generate in limba engleza, cu ajutorul tehnologiei Bing a colosului american.

Potrivit sursei citate, stirea a fost confirmata de catre Viola Wabg, purtatoarea de cuvant a MSN Venture pentru Microsoft in China, subliniind ca serviciul va fi oferit concomitent de cele doua grupuri pana la sfarsitul anului in curs.

Expansiunea Baidu catre teritorii externe reprezinta o initiativa surprinzatoare, in contextul in care grupul cu sediul la Beijing s-a aparat cu incrancenare pe teren propriu impotriva asaltului din partea Google, in timp ce Microsoft a profitat din plin de piata emergenta asiatica.

Pentru grupul din Redmond, aceasta este o oportunitate unica pentru a tenta realizarea unei brese in ostilul teritoriu chinez, unde detinea pana in prezent doar un procent de 1%, fata de 19,2% apartinand rivalului Google.

Piata din China este deja cunoscuta pentru abilitatea sa de a restitui cu rapiditate rezultate impresionante in materie de cifre, astfel incat acordul semnat cu Baidu, cel ce detine azi 75,8% din cota de utilizatori, este mai mult decat binevenit pentru Microsoft, subliniaza sursa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#Microsoft semneaza acordul Baidu, #Bing Baidu parteneriat parafat , #Google