Planul Microsoft pentru rasturnarea Apple si Google

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 09:02
4900 citiri
Planul Microsoft pentru rasturnarea Apple si Google
Foto: Daylife

Microsoft se pregateste de o lovitura de piata si, spre deosebire de celelalte anuntate in trecut, de aceasta data Apple si Google au de ce sa fie ingrijorate, sunt de parere analistii.

Reteta Microsoft se va baza pe trei ingrediente: Windows, Windows Phone si Xbox. Compania planuieste ca cele trei mari game de produse sa devina un ecosistem major nou, in urmatorii ani.

Viziunea este urmatoarea: fie ca folositi un televizor, un PC, o tableta sau un smartphone sau orice alt dispozitiv care ar putea aparea, veti putea sa faceti exact aceleasi lucruri. Desi forma dispozitivului va fi alta, experienta utilizatorului va fi aceeasi.

De altfel, viziunea este impartasita si de Apple sau Google, dar implementarea lor este diferita. Punctul central al Microsoft este sistemul de operare Windows 8, care va fi lansat in aceasta toamna si care are integrate elemente pentru touchscreen si o interfata bazata pe "dale", numita Metro, ce a debutat pentru Windows Phone 7, in 2010, si a ajuns pe Xbox, in vara lui 2011.

Noul Windows va functiona - si se pare ca foarte bine, potrivit primelor incercari - pe mai multe dispozitive, inclusiv tablete si ecrane tactile mari, potrivit CNN.

De asemenea, Microsoft vrea sa includa serviciile de clouding Windows Live, SkyDrive si Bing in toate produsele sale. Astfel, indiferent de pe ce dispozitiv se va loga clientul, va avea acces la continutul si aplicatiile de pe toate dispozitivele sale.

In schimb, la Apple si Google ecosistemele sunt mai fragmentate. Apple pune in fata dispozitive ca iPad si iPhone, gandindu-se la PC-uri ca la o platforma total separata. Computere Mac sunt considerate, de Apple, drept produse pentru creatie, in timp ce dispozitivele mobile sunt pentru consumatori. De exemplu, este foarte greu sa dezvolti o aplicatie pentru iPad direct pe aceasta tableta, fiind nevoie de un Mac pentru acest lucru.

La randul sau, Google se bazeaza pe web drept unica platforma a viitorului. Exista dispozitive, insa clientul are nevoie permanenta de acces la Internet, iar, odata ce conexiunea s-a intrerupt, nu mai exista acces la continut.

Desi pare mai bine integrat si mai bun, planul Microsoft ar putea dura foarte mult timp. Windows 8, cel mai probabil, nu va fi un succes instantaneu, deoarece reprezinta o schimbare dramatica, iar divizile de IT ale companiilor - principalul client Microsoft - sunt reticente la schimbari bruste.

Pe de alta parte, Microsoft este recunoscuta pentru tenacitatea si miliardele de dolari pe care le aloca in vederea cuceririi unor piete pe care le considera esentiale.

In plus, spre deosebire de zona smartphone-uri sau tablete, unde a fost depasita de Apple si Google, Microsoft este lider pe piata consolelor de jocuri, cu Xbox.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#dispozitive integrate Microsoft, #plan relansare Microsoft, #lansare Microsoft Windows 8 , #Google