Ziare.com

Masura care poate schimba browserele de Internet

Luni, 22 Decembrie 2014, ora 08:11

   

Masura care poate schimba browserele de Internet
Compania Microsoft este un jucator important pe piata sistemelor de operare, datorita Windows, si ar putea avea din nou un aport substantial si in zona browserelor.

O restrictie impusa in urma cu cinci ani companiei americane a incetat. Microsoft a fost fortata sa nu mai includa in mod obligatoriu Internet Explorer in instalarea programului Windows. Acest lucru se intampla in martie 2010, in urma unei decizii pe care a luat-o atunci Comisia Europeana, aminteste Digital Trends.

Astfel, de atunci, la instalarea Windows XP, Vista si Windows 7 utilizatorul este atentionat ca Internet Explorer poate fi sau nu ales de catre acesta.

La nivel european, situatia s-a schimbat destul de mult, alte browsere venite ca optiuni la Internet Explorer putand sa ia o cota de piata importanta datorita acestei masuri.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Totusi, decizia a avut un termen legal de cinci ani de cand a fost emisa, iar in curand Microsoft nu mai este obligata sa se supuna.

Cum pozitia Internet Explorer pe piata browserelor este tot mai slaba, este posibil ca autoritatile de pe continentul nostru sa nu mai prelungeasca interdictia.

Chrome si Firefox au devenit concurenti de temut pentru Internet Explorer, utilizatorii indreptandu-se cu preponderenta spre acestia.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3778 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor