Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Microsoft instaleaza Internet Explorer 9 fara stirea utilizatorilor

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 10:36
4144 citiri
Microsoft instaleaza Internet Explorer 9 fara stirea utilizatorilor
Foto: Arhiva

Microsoft va instala cea mai noua versiune a browser-ului sau, Internet Explorer 9, fara anuntarea, in prealabil, a utilizatorilor.

Compania de IT se simte amenintata de browser-ul Chrome de la Google, care, recent, a depasit Firefox de la Mozilla la numarul de utilizatori, scrie BBC.

Reprezentantii firmei au mentionat ca au luat decizia de a actualiza browserul automat, fara instiintarea utilizatorilor, pentru a imbunatati securitatea. Cei care nu doresc sa foloseasca Internet Explorer 9 il pot dezinstala sau dezactiva.

"Internetul a devenit din ce in ce mai bun si mai sigur, insa majoritatea oamenilor folosesc versiuni vechi ale browsere-lor", a mentionat seful Internet Explorer, Ryan Gavin.

Prin aceasta miscare se incearca scoaterea de pe piata a versiunii IE6, care este inca folosita de 8,3% din populatie.

"Hackerii se folosesc de browserele vechi pentru a face atacuri, de aceea am realizat acest program. Cine nu doreste sa isi actualizeze browserul poate oricand sa revina la versiunea mai veche", a precizat Gavin.

Astfel, cei care folosesc Windows XP vor trece la Internet Explorer 8, iar cei care au calculatoare cu Windows Vista si Windows 7 vor rula Internet Explorer 9.

Programul de actualizare va incepe in ianuarie, mai intai in Australia si Brazilia, iar doar utilizatorii care au activa optiunea "actualizare automata" sunt vizati de aceasta decizie.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Internet Exlorer 9, #Microsoft actualizare automata IE9, #Microsoft Internet Explorer , #Internet Explorer
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Da-n România, de când "a" început instalarea?