Ziare.com

Procesul contra Microsoft, redeschis in UE

de Brandusa Stefanescu
Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 16:38

   

Procesul contra Microsoft, redeschis in UE
Oficialii europeni au acuzat Microsoft cu o incalcare a deciziei luate in procesul din 2009, in care se stabilea ca Microsoft face abuz de pozitie dominanta si impunea gigantului american sa faciliteze utilizatorilor accesul la alte browsere decat Internet Explorer.

Decizia luata de autoritatile UE ar putea obliga Microsoft la plata unei amenzi considerabile pentru incalcarea termenilor stabiliti in proces, noteaza New York Times.

Din cauza a ceea ce Microsoft a justificat ca fiind o eroare tehnica, milioane de utilizatori europeni ai Windows 7 SP1 au fost lipsiti de posibilitatea de a opta intre mai multe browsere, in perioada februarie 2011 - iulie 2012.

Amenda ar putea fi de pana la 10 procente din venitul anual al Microsoft. Aceasta ar putea inseamna pana la 7 miliarde de dolari, insa analistii considera ca nu este probabil ca suma sa fie atat de ridicata.

Cea mai mare amenda data vreodata intr-un proces anti-trust a fost in valoare de 1,1 miliarde de euro, intr-un proces din 2009 contra Intel pentru abuz de pozitie dominanta in piata procesoarelor.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1694 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor