Microsoft prezinta noul Windows 10 - ce stie sa faca

Marti, 30 Septembrie 2014, ora 23:07
7418 citiri
Microsoft prezinta noul Windows 10 - ce stie sa faca
Foto: digitaltrends.com

Microsoft este decisa sa faca uitata experienta neplacuta a programului de operare Windows 8 si a lansat noul Windows 10, un amestec intre vechi si nou.

Compania americana spera sa isi recastige astfel utilizatorii de sisteme desktop, care au fost dezamagiti de ultima varianta de Windows, scrie Digital Trends.

Lansarea programului Windows 10 a avut loc in orasul american San Francisco. Acesta va avea trasaturi consacrate din trecut, dar si unele noi, care ii vor atrage pe utilizatori.

Meniul Start a fost readus in actualitate, la acesta adaugandu-se asistentul personal Cortana, ce poate fi activat prin comanda vocala.

Windows 10 dispune de un centru de notificari, precum si de posibilitatea de a rula mai multe "Desktop"-uri virtuale simultan.

Daca utilizatorul doreste, el poate mari sectiunea Start in plan orizontal, astfel incat sa vizualizeze totul mai bine. Aplicatiile Metro UI vor putea fi rulate de acum incolo si in ferestre, aceasta fiind o noutate pe care pasionatii de tehnologie o asteptau cu nerabdare.

Lansarea oficiala a programului de operare va fi facuta la mijlocul anului 2015. Microsoft va pune la dispozitia publicului o previzualizare a acestuia, pentru sistemele desktop si laptopuri, incepand cu data de 1 octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#lansare windows 10, #windows 10 lansare, #microsoft windows 10 , #lansare