Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Primul laptop al Microsoft: Un dispozitiv performant si rival puternic pentru MacBook Pro de la Apple (Video)

Joi, 22 Octombrie 2015, ora 11:20
6391 citiri
Primul laptop al Microsoft: Un dispozitiv performant si rival puternic pentru MacBook Pro de la Apple (Video)
Foto: Microsoft

Microsoft a lansat in aceasta luna primul sau laptop, care ar putea deveni un rival puternic pentru MacBook Pro de la Apple.

Surface Book este de fapt un hibrid intre laptop si tableta.

Diagonala ecranului este de 13,5 inchi, autonomia bateriei ajunge la 12 ore, procesorul Intel Core i5 asigura functionarea excelenta si un timp redus de raspuns.

De asemenea, memoria interna este de 128GB. Pretul variaza intre 1.499 de dolari pentru versiunea de baza si poate ajunge la 2.699 de dolari, in functie de specificatii.

Comparativ, MacBook Pro de la Apple costa 1.299 de dolari. Acesta poate functiona 10 ore pana la urmatoarea reincarcare, are un cip Intel Core i7 si spatiul de stocare ajunge la 1TB.

Publicatia Fortune a adunat cateva recenzii despre noul dispozitiv de la Microsoft, iar toti cei care l-au testat au sustinut ca este impresionant.

Insa ofera o alternativa viabila la laptopul Apple?

Tom Warren de la The Verge mentioneaza ca dispozitivul ar putea fi perfect, insa are un mare defect: ideea de hibrid.

"As fi vrut ca Microsoft sa faca un laptop 100%. Deschiderea ecranului e oarecum iritanta, iar faptul ca ramane un spatiu intre display si tastatura atunci cand il inchizi inseamna ca trebuie sa-l cureti zilnic de praf. Dar daca compania va reusi sa faca un dispozitiv mai compact, care sa rezolve aceste lucruri, atunci ar fi minunat", a explicat jurnalistul.

De asemenea, el a evidentiat si punctele forte: are un display grozav, o durata mare a bateriei, iar tastatura si trackpad-ul functioneaza fara probleme.

Sursa: Microsoft

"Microsoft e in stare sa faca un laptop care sa rivalizeze cu MacBook Pro, dar trebuie sa gaseasca o reteta mai buna pentru a combina toate componentele sale hardware inovative. Surface Book e impresionant, iar ca hibrid, probabil e cel mai bun de pe piata", arata jurnalistul The Verge.

Premiera la Microsoft: Primul sau laptop e cu 50% mai rapid decat rivalul de la Apple (Video)

Pe de alta parte, Lance Ulanoff de la Mashable lauda modul inteligent in care Microsoft a reusit sa imbine functiile unei tablete cu cele ale unui laptop, reliefand in special cat de grozav e ecranul tactil.

"Surface Book e un dispozitiv versatil pentru care nu trebuie sa faci compromisuri. Nu te deranjeaza in niciun fel atunci cand il tii in poala, pe birou sau intr-o mana. Faptul ca ecranul e de fapt o tableta e un mare bonus", arata jurnalistul.

Dana Wollman de la Engadget arata ca Surface Book nu e prefect, pentru ca nu exista asa ceva. Insa cu siguranta ridica stacheta foarte sus, mai ales in ceea ce priveste autonomia bateriei. De asemenea, ea a apreciat si faptul ca display-ul se poate detasa si poate fi folosit ca o tableta de sine statatoare.

Lansare importanta la Microsoft: Ce legatura are cu Windows 10

David Pierce de la Wired sustine ca Microsoft a tras o carte castigatoare.

"Compania nu a construit un dispozitiv pe baza unui compromis, adica sa uneasca o tableta mediocra cu un laptop mediocru. In schimb, a realizat un laptop excelent si a gasit o metoda prin care sa insereze o tableta. Poate ca nu vei folosi ecranul ca pe o tableta prea des sau stylus-ul, insa chiar si asa Surface Book e cel mai performant gadget cu Windows. Si pentru moment, asta e de ajuns", a scris jurnalistul citat.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#recenzii laptop Microsoft, #Microsoft Surface Book , #lansare