Microsoft susține că a lansat cele mai sigure PC-uri din lume. Ce oferă dispozitivele Copilot+

Marti, 21 Mai 2024, ora 19:50
2821 citiri
Microsoft susține că a lansat cele mai sigure PC-uri din lume. Ce oferă dispozitivele Copilot+
FOTO: Microsoft

Microsoft a anunțat lansarea PC-urilor Copilot+. Noile PC-uri sunt concepute pe o platformă diferită de tradiționalul Intel x86, punând accent pe experiența utilizatorului și mai puțin pe specificațiile hardware. Lansarea inițială este programată pentru 18 iunie și va fi centrată pe un chipset Qualcomm, inspirat din soluțiile pentru smartphone-uri și tablete.

PC-urile Copilot+ sunt descrise de Microsoft drept „cele mai rapide și mai inteligente PC-uri Windows construite vreodată”. Acestea sunt echipate cu un procesor puternic, capabil de peste 40 de trilioane de operațiuni pe secundă (TOPS), și promit o durată de viață a bateriei pe tot parcursul zilei. Noile funcții includ Recall, care ajută utilizatorii să găsească și să-și amintească informațiile vizualizate pe computer, și Cocreator, care permite generarea și perfecționarea imaginilor AI aproape în timp real. De asemenea, PC-urile vor putea traduce sunetul din peste 40 de limbi în engleză, folosind Subtitrări live.

De ce vor fi PC-urile atât de sigure

Microsoft colaborează cu mari producători precum Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo și Samsung pentru a dezvolta noi modele de laptopuri și PC-uri bazate pe această arhitectură inovatoare. Primele modele vor fi disponibile la prețuri începând de la 999 USD, făcând tehnologia accesibilă unui public larg.

Potrivit Microsoft, PC-urile Copilot+ vor fi de până la 20 de ori mai puternice și de până la 100 de ori mai eficiente în rularea sarcinilor bazate pe AI. Aceste performanțe sunt susținute de utilizarea combinată a procesorului, nucleului grafic și unei noi unități de procesare neuronală. Modelele LLM care rulează în Azure Cloud vor completa performanțele hardware locale, oferind o experiență superioară de utilizare.

Fiecare PC Copilot+ va include Pluton Security, un procesor de securitate dedicat, activat implicit. Aceasta asigură un nivel înalt de protecție pentru utilizatori, consolidând poziția Microsoft în oferirea celor mai sigure PC-uri Windows de până acum.

Noile PC-uri Copilot+ sunt optimizate pentru aplicațiile Microsoft 365, precum Teams, PowerPoint, Outlook, Word, Excel, OneDrive și OneNote. De asemenea, aplicații populare precum Chrome, Spotify, Zoom, WhatsApp, Blender, Affinity Suite și DaVinci Resolve vor rula nativ pe aceste dispozitive.

Lansarea PC-urilor Copilot+ reprezintă un pas semnificativ pentru Microsoft în reimaginarea computației personale în jurul AI. Aceste dispozitive nu doar că oferă performanțe de vârf și funcționalități avansate, dar și promit să redefinească modul în care utilizatorii interacționează cu tehnologia, aducând inovația AI direct pe desktopurile și laptopurile lor.

Noua actualizare Windows blochează sistemul de operare. Cum poate fi rezolvată problema
Noua actualizare Windows blochează sistemul de operare. Cum poate fi rezolvată problema
Microsoft a lansat recent o actualizare pentru Windows 11, denumită KB5041872, care a cauzat probleme majore utilizatorilor. Actualizarea se blochează în timpul procesului de descărcare la 8%...
Microsoft implementează noi măsuri pentru a spori securitatea Windows
Microsoft implementează noi măsuri pentru a spori securitatea Windows
Microsoft a anunțat recent noi măsuri pentru a îmbunătăți securitatea sistemului de operare Windows, în urma unui incident major cauzat de o actualizare de la CrowdStrike. Acest incident,...
#Microsoft, #desktop, #securitate cibernetica , #Microsoft
  1. Victor Căpitanu (ONE) la Quarterly Report: ”Trebuie să investim semnificativ, cât mai rapid, în acest sub-sector. E o oportunitate foarte mare de creștere”
  2. Ambițiile energetice ale României. Planul pe următorii cinci ani prevede o reducere drastică a emisiilor
  3. România, a patra cea mai slabă evoluție din UE în industrie – TradeVille
  4. De la ce dată devine obligatorie reciclarea hainelor vechi. Populația va trebui să colecteze separat deșeurile textile
  5. Investițiile imobiliare românești în Europa: Ce ține piața pe loc de la extindere în afara granițelor. „Nu simțim la fel de mult dorința de a pleca peste hotare”
  6. Noile reguli pentru pensionarea anticipată: ce privilegii au pierdut și ce au câștigat românii începând cu luna septembrie
  7. România a avut cele mai mari creșteri ale salariului brut din UE în al doilea trimestru al anului. Cum arată clasamentul european
  8. Pericolul închiderii unei fabrici a scos mii de oamenii în stradă. "Vieţile noastre nu sunt linii de producţie"
  9. Se caută o firmă care să facă studiul de fezabilitate pentru noul pod peste Dunăre de la Giurgiu. Care este valoarea contractului și de unde vin banii
  10. Investiții majore pregătite de Familia Dedeman, în străinătate. Karina Pavăl: „Și companiile cu capital românesc pot investi și pot performa pe scena globală"