Microsoft susține că a lansat cele mai sigure PC-uri din lume. Ce oferă dispozitivele Copilot+

Marti, 21 Mai 2024, ora 19:50
2747 citiri
Microsoft susține că a lansat cele mai sigure PC-uri din lume. Ce oferă dispozitivele Copilot+
FOTO: Microsoft

Microsoft a anunțat lansarea PC-urilor Copilot+. Noile PC-uri sunt concepute pe o platformă diferită de tradiționalul Intel x86, punând accent pe experiența utilizatorului și mai puțin pe specificațiile hardware. Lansarea inițială este programată pentru 18 iunie și va fi centrată pe un chipset Qualcomm, inspirat din soluțiile pentru smartphone-uri și tablete.

PC-urile Copilot+ sunt descrise de Microsoft drept „cele mai rapide și mai inteligente PC-uri Windows construite vreodată”. Acestea sunt echipate cu un procesor puternic, capabil de peste 40 de trilioane de operațiuni pe secundă (TOPS), și promit o durată de viață a bateriei pe tot parcursul zilei. Noile funcții includ Recall, care ajută utilizatorii să găsească și să-și amintească informațiile vizualizate pe computer, și Cocreator, care permite generarea și perfecționarea imaginilor AI aproape în timp real. De asemenea, PC-urile vor putea traduce sunetul din peste 40 de limbi în engleză, folosind Subtitrări live.

De ce vor fi PC-urile atât de sigure

Microsoft colaborează cu mari producători precum Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo și Samsung pentru a dezvolta noi modele de laptopuri și PC-uri bazate pe această arhitectură inovatoare. Primele modele vor fi disponibile la prețuri începând de la 999 USD, făcând tehnologia accesibilă unui public larg.

Potrivit Microsoft, PC-urile Copilot+ vor fi de până la 20 de ori mai puternice și de până la 100 de ori mai eficiente în rularea sarcinilor bazate pe AI. Aceste performanțe sunt susținute de utilizarea combinată a procesorului, nucleului grafic și unei noi unități de procesare neuronală. Modelele LLM care rulează în Azure Cloud vor completa performanțele hardware locale, oferind o experiență superioară de utilizare.

Fiecare PC Copilot+ va include Pluton Security, un procesor de securitate dedicat, activat implicit. Aceasta asigură un nivel înalt de protecție pentru utilizatori, consolidând poziția Microsoft în oferirea celor mai sigure PC-uri Windows de până acum.

Noile PC-uri Copilot+ sunt optimizate pentru aplicațiile Microsoft 365, precum Teams, PowerPoint, Outlook, Word, Excel, OneDrive și OneNote. De asemenea, aplicații populare precum Chrome, Spotify, Zoom, WhatsApp, Blender, Affinity Suite și DaVinci Resolve vor rula nativ pe aceste dispozitive.

Lansarea PC-urilor Copilot+ reprezintă un pas semnificativ pentru Microsoft în reimaginarea computației personale în jurul AI. Aceste dispozitive nu doar că oferă performanțe de vârf și funcționalități avansate, dar și promit să redefinească modul în care utilizatorii interacționează cu tehnologia, aducând inovația AI direct pe desktopurile și laptopurile lor.

MediaTek dezvoltă un cip pentru PC-uri cu Windows: O nouă provocare pentru Qualcomm, Intel și AMD
MediaTek dezvoltă un cip pentru PC-uri cu Windows: O nouă provocare pentru Qualcomm, Intel și AMD
MediaTek, compania taiwaneză cunoscută pentru producția de cipuri pentru telefoane, se află în plin proces de dezvoltare a unui cip pentru PC-uri bazat pe arhitectura Arm, compatibil cu...
Impactul încetării suportului pentru Windows 10 asupra deșeurilor electronice
Impactul încetării suportului pentru Windows 10 asupra deșeurilor electronice
Microsoft își propune să stimuleze piața PC-urilor prin integrarea Inteligenței Artificiale și promovarea Windows 11. Cu toate acestea, încetarea suportului pentru Windows 10 ar putea duce...
#Microsoft, #desktop, #securitate cibernetica , #Microsoft
  1. Apple nu va introduce noile funcții de inteligență artificială în Europa până la finalul anului. Care este motivul
  2. Uniunea Europeană se apropie de aprobarea unei legi controversate privind scanarea mesajelor digitale, inclusiv a celor criptate
  3. Ce va lansa Apple în loc de ochelarii Vision Pro 2
  4. Portul de la frontiera Uniunii. Cele mai importante transporturi din Portul Constanța în 2023
  5. Care este cea mai falsificată bancnotă din România. Avertismentul BNR
  6. Aerul condiționat arde la buzunare. Cu cât crește factura la energie în zilele caniculare
  7. Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
  8. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  9. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  10. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării