Cum mi-am implinit visul american: Romania-Microsoft-Hollywood si retur

Duminica, 15 Februarie 2015, ora 15:56
4579 citiri
Cum mi-am implinit visul american: Romania-Microsoft-Hollywood si retur
Foto: Dan Mocanu (Arhiva Personala)

Dan Mocanu, antreprenorul care a fondat TimePal si Aperio Executive Coaching, recunoaste ca a creat cele doua companii romanesti abia dupa ce si-a trait propriul vis american si dupa ce a facut cunostinta cu Blue Ocean Strategy, strategia care ajuta antreprenorii sa gaseasca idei noi, pe nise neexploatate.

A studiat in SUA, la Case Western Reserve University, pe urmele lui Einstein, a cunoscut laureati ai Premiul Nobel pentru Fizica, a creat o programa scolara pentru universitatile americane, a creat impreuna cu Microsoft un produs unic in industrie si, in plina glorie, si-a luat un an sabatic la Hollywood.

Intors in Romania, Dan Mocanu a investit 40.000 de euro in prima sa afacere pe taram autohton, bani pe care i-a recuperat in doar doi ani, apoi si-a reluat pasiunea pentru muzica, dobandita inca din copilarie.

"Investesc in continuare in dezvoltarea businessului meu (Aperio - n.r.). In ultimii sase ani s-au strans aproape 80.000 de euro din formari profesionale. In cei 11 ani de activitate, am realizat un venit de aproape 800.000 de dolari", puncteaza antreprenorul.

Urmatorul pas este unul dedicat micilor antreprenori din Romania. "Daca intentia mea se realizeaza, vor aparea multi inovatori in industriile deja stabilite", promite Dan Mocanu, intr-un interviu acordat Business24.

Citeste interviul integral cu Dan Mocanu pe Business24.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Dan Mocanu Blue Ocean Strategy, #Dan Mocanu Time Pal, #Dan Mocanu Aperio, #Dan Mocanu antreprenor , #Romania