Anunt de la Microsoft: Office 365 gratuit pentru iPhone, iPad si smartphone-uri Android

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 16:22
3894 citiri
Anunt de la Microsoft: Office 365 gratuit pentru iPhone, iPad si smartphone-uri Android
Foto: Tech Advisor

Microsoft a anuntat ca renunta la abonamentul de 70 de dolari pe an platit de utilizatorii de iPhone-uri, iPad-uri si smartphone-uri Android pentru pachetul Office 365, incercand astfel sa-si creasca numarul de clienti.

Utilizatorii echipamentelor mobile ale Apple si ai smartphone-urilor Android vor putea accesa aproape toate functiile din programele Word, Excel si PowerPoint incepand de vineri, fara a fi nevoiti sa plateasca pentru descarcarea aplicatiei, relateaza The Wall Street Journal.

Printre functiile care nu vor putea fi accesate pe echipamentele mobile decat contra cost se numara formatarea coloanelor de text in programul Word si schimbarea etichetelor in diagramele din Excel.

Office, disponibil in sfarsit pe iPhone - vezi de unde mai scoate Microsoft niste bani

De asemenea, Microsoft a anuntat ca posibilitatea de a folosi gratuit suita Office pe tabletele care ruleaza sistemul Android va fi disponibila in curand.

"Vrem sa avem cat mai multi utilizatori. Este din ce in ce mai clar pentru noi ca, pentru a fi cea mai buna optiune cu plata, trebuie sa fim cea mai buna solutie fara bani", a declarat John Case, vicepresedinte al departamentului de Marketing al Microsoft.

Oficialii Microsoft s-au aratat multumiti cu privire la popularitatea pe care aplicatiile Office 365 le au printre utilizatorii echipamentelor Apple si Android, insa renuntarea la plata obligatorie a unei taxe pentru folosirea acestor servicii va atrage si mai multe persoane.

In ceea ce priveste o posibila scadere a veniturilor adusa de aceasta mutare, riscurile sunt relativ mici, in conditiile in care Microsoft pastreaza abonamentele pentru pachetul Office pentru utilizatorii de calculatoare si laptopuri.

De asemenea, clientii business, care genereaza aproape 90% din venitul Microsoft provenit din vanzarea suitei Office, vor plati in continuare pentru a folosi pachetul de programe.

Microsoft incearca sa-si creasca baza de clienti care platesc abonament prin oferirea accesului gratuit la aproape toate functiile programelor din pachetul Office pe echipamentele mobile.

La finalul lunii septembrie, Microsoft avea peste 7 milioane de abonati la pachetul Office 365, excluzand clientii business, cu un milion mai mult decat in iunie 2013, potrivit datelor publicate de companie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#Microsoft Office iPhone, #Office smartphone Android iPad, #suita Office gratuit , #stiri Microsoft