Anunt de la Microsoft: Office 365 gratuit pentru iPhone, iPad si smartphone-uri Android

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 16:22
3773 citiri
Anunt de la Microsoft: Office 365 gratuit pentru iPhone, iPad si smartphone-uri Android

Microsoft a anuntat ca renunta la abonamentul de 70 de dolari pe an platit de utilizatorii de iPhone-uri, iPad-uri si smartphone-uri Android pentru pachetul Office 365, incercand astfel sa-si creasca numarul de clienti.

Utilizatorii echipamentelor mobile ale Apple si ai smartphone-urilor Android vor putea accesa aproape toate functiile din programele Word, Excel si PowerPoint incepand de vineri, fara a fi nevoiti sa plateasca pentru descarcarea aplicatiei, relateaza The Wall Street Journal.

Printre functiile care nu vor putea fi accesate pe echipamentele mobile decat contra cost se numara formatarea coloanelor de text in programul Word si schimbarea etichetelor in diagramele din Excel.

Office, disponibil in sfarsit pe iPhone - vezi de unde mai scoate Microsoft niste bani

De asemenea, Microsoft a anuntat ca posibilitatea de a folosi gratuit suita Office pe tabletele care ruleaza sistemul Android va fi disponibila in curand.

"Vrem sa avem cat mai multi utilizatori. Este din ce in ce mai clar pentru noi ca, pentru a fi cea mai buna optiune cu plata, trebuie sa fim cea mai buna solutie fara bani", a declarat John Case, vicepresedinte al departamentului de Marketing al Microsoft.

Oficialii Microsoft s-au aratat multumiti cu privire la popularitatea pe care aplicatiile Office 365 le au printre utilizatorii echipamentelor Apple si Android, insa renuntarea la plata obligatorie a unei taxe pentru folosirea acestor servicii va atrage si mai multe persoane.

In ceea ce priveste o posibila scadere a veniturilor adusa de aceasta mutare, riscurile sunt relativ mici, in conditiile in care Microsoft pastreaza abonamentele pentru pachetul Office pentru utilizatorii de calculatoare si laptopuri.

De asemenea, clientii business, care genereaza aproape 90% din venitul Microsoft provenit din vanzarea suitei Office, vor plati in continuare pentru a folosi pachetul de programe.

Microsoft incearca sa-si creasca baza de clienti care platesc abonament prin oferirea accesului gratuit la aproape toate functiile programelor din pachetul Office pe echipamentele mobile.

La finalul lunii septembrie, Microsoft avea peste 7 milioane de abonati la pachetul Office 365, excluzand clientii business, cu un milion mai mult decat in iunie 2013, potrivit datelor publicate de companie.

Citeste si:
Gabriela Firea continuă atacurile la adresa lui Nicușor Dan: „Capitala este abandonată de falşii salvatori şi toate proiectele majore sunt blocate!”
Gabriela Firea continuă atacurile la adresa lui Nicușor Dan: „Capitala este abandonată de falşii salvatori şi toate proiectele majore sunt blocate!”
Fostul primar al Capitalei și actual lider al PSD Bucureşti Gabriela Firea a lansat joi, 18 august, un nou atac la adresa actualului edil Nicușor Dan, afirmând că Capitala este „abandonată...
PNL l-a recrutat pe unul din vechii grei ai PDL-ului. Liviu Negoiță, semne de revenire în politica mare
PNL l-a recrutat pe unul din vechii grei ai PDL-ului. Liviu Negoiță, semne de revenire în politica mare
PNL Sector 2 l-a înscăunat pe fostul lider PDL și primar al Sectorului 3 Liviu Negoiță la fruntea Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali Filiala Sector 2. Anterior, acesta a fost membru PMP...