Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cine se teme de cloud computing? by GECAD NET

Vineri, 03 Mai 2013, ora 09:06
7594 citiri
Cine se teme de cloud computing? by GECAD NET

Termenul de "cloud computing" a inceput sa fie utilizat masiv in ultimii doi ani in Romania, dar tehnologia in sine a inceput sa fie utilizata de romani odata cu deschiderea primului cont Yahoo Mail.

Chiar si in ziua de azi, utilizatori care n-au auzit niciodata de "cloud computing" sau care sunt reticenti in fata acestor servicii folosesc, de fapt, in fiecare zi tehnologia, fara sa stie, sustin expertii GECAD NET, companie specializata in servicii de securitate IT, business online, comert si mesagerie electronice.

O explicatie pentru reticenta utilizatorilor este legata de intelegerea acestei tehnologii ca fiind una publica, expusa.

Nimic mai gresit, spun specialistii, amintind ca, in cazul serviciilor de cloud public datele, sunt stocate si protejate in centrele de data ale celor mai puternice companii din lume, cum ar fi Microsoft.

Din cloud-ul public fac parte aplicatiile disponibile prin intermediul unui browser, pe care le utilizezi in scopuri de business, care sunt accesibile doar prin Internet, cu o parola.

Solutiile de cloud public sunt gazduite de catre providerii lor, pe serverele lor, iar tu ai control la informatiile pe care le editezi si salvezi in interfetele respective.

Apoi, in afara de cloud public, exista si cloud privat sau chiar variante hibrid. Cloud-ul privat se refera la o infrastructura extrem de performanta, disponibila la sediul tau printr-un set de aplicatii software si sisteme hardware care au aceeasi performanta precum centrele de date ale providerilor de cloud public.

Cu toate acestea, Conform rezultatelor unui studiu realizat in 2010 in Europa, dar valabile si in Romania de astazi, majoritatea utilizatorilor se tem pentru securitatea si confidentialitatea datelor (80%), din cauza politicilor de conformitate (60%), dar si din cauza dependentei de un singur vendor de cloud pentru toata tehnologia (50%).

In acelasi timp, cei care folosesc solutii de cloud au identificat in numar mare beneficii cheie, cum ar fi favorizarea crearii de noi servicii sau produse (86%), colaborare si partajarea de informatii (71%), reducerea costurilor 71%, favorizarea focusului pe alte zone de business mai importante(57%), precum si diminuarea riscurilor de business (50%)

La fel stau lucrurile si in Romania, unde exista inca o reticenta la adoptarea solutiilor cloud pentru afaceri, dar cu un pic de educatie in domeniu orice utilizator isi va putea gasi cea mai buna varianta, explica specialistii GECAD NET.

Suita completa Office, in cloud

Suita Office 365 reprezinta propunerea Microsoft de Software-as-a-Service, clientii beneficiind in sistem de public cloud de toate facilitatile aplicatiilor Microsoft Office, Exchange, SharePoint si Lync.

Clientii pot utiliza aplicatiile Microsoft ca suita sau individual, sub forma de abonament, direct de pe serverele Microsoft, prin intermediul unei conexiuni la Internet.

Folosind solutiile cloud Microsoft nu vei mai avea nevoie sa cumperi si sa instalezi licente sau sa achizitionati servere. Prin intermediul unui link propriu poti accesa oricand si de oriunde aplicatia pe care vrei sa o folosesti.

Abonamentul la solutiile Microsoft are rol de licentiere si este disponibil in mai multe planuri, in functie de necesitati.

Beneficiile Office 365:

- E-mail profesionist, bazat pe tehnologie cloud

- Conferinte video si IM

- Partajarea fisierelor in interiorul si in exteriorul organizatiei

- Administrare usoara si securizata

- Fiabilitate sustinuta financiar

- Costuri lunare previzibile fara costuri de infrastructura in avans

Componentele Office 365:

Office Professional Plus:

Office Professional Plus contine aceleasi facilitati precum licentele traditionale Microsoft Office si poate fi utilizat ca serviciu flexibil cu plata pe parcurs. Iar cu Office Web Apps, aveti posibilitatea sa accesati documentele, posta electronica si calendarele de pe aproape orice dispozitiv.

Caracteristici:

Office 365 include instrumentele Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, Access, InfoPath, SharePoint Workspace si Lync.

Vizualizarea si editarea de documente Word, Excel, PowerPoint sau OneNote se face direct din browser.

Office 365 permite accesul simultan la fisiere pentru editarea acestora in timp real si iti ofera posibilitatea de a deschide documente si prin intermediul browser-ului, dar si prin accesarea aplicatiilor.

GECAD NET, lider pe piata solutiilor IT

Membru al Grupului Gecad, aflat pe piata de 20 de ani, GECAD NET este unul dintre principalii integratori de solutii IT din Romania. GECAD NET este partener Gold Microsoft, partener Gold Autodesk si unic distribuitor al solutiilor de securitate Trend Micro in Romania.

Ca lider in piata de IT, Gecad Net ofera o gama completa de solutii IT inteligente: licentiere, solutii de securitate a informatiei, tehnologii CAD complete, solutii public cloud, solutii private cloud, servicii IT dedicate - audit, evaluare, implementare, mentenanta, suport.

Printre clientii GECAD NET se numara Banc Post, Vodafone, Regia Autonoma de Activitati Nucleare, Mercury 360, Axxess Capital, Rompetrol Well Services, Despec si multi altii.

Afla mai multe despre Office 365 si vezi exact ce are in plus fiecare aplicatie a sa chiar fata de cele mai noi softuri instalate in compania ta.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#GECAD solutii cloud, #GECAD cloud Microsoft, #GECAD Office 365 , #stiri Microsoft