Iesirea HP de pe piata PC-urilor pune presiune asupra Microsoft si Dell

Joi, 25 August 2011, ora 07:18
2342 citiri
Iesirea HP de pe piata PC-urilor pune presiune asupra Microsoft si Dell

Anuntul HP ca va iesi de pe piata de PC-uri, pe care o domina cu o cota de 17,6%, agita piata IT din America. Firma condusa de Leo Apotheker va reduce achizitiile de sisteme de operare Windows si incurajeaza concurentii sa faca publice noile strategii, avand in vedere miscarea.

Dar marea presiune este pe umerii Microsoft, care a pierdut recent locul intai in topul firmelor cu cea mai mare capitalizare de piata, in favoarea Apple. Avand in vedere posibila retragere a HP, Microsoft, firma condusa de Steve Ballmer, se expune riscului de a pierde primul client pentru sistemul de operare Windows.

Vestea este una foarte proasta, avand in vedere ca sistemele de operare Windows au generat un profit operational de 12,3 miliarde de dolari in ultimul an sau 45% din profitul grupului. Acest soft se regaseste pe 85% din PC-uri la nivel mondial.

Pe de alta parte, companii precum Dell, Lenovo, Acer, Asus, Toshiba si noii veniti, cum ar fi Samsung, ar putea inlocui HP pe piata PC-urilor, scrie Le Figaro.

Intrucat HP a decis sa nu utilizeze propriul sistem de operare, WebOS, Microsoft ar putea profita si ar putea sa coopereze mai strans pentru zona de telefonie si tablete.

In SUA, Dell ar trebui sa fie grupul care va beneficia cel mai mult de iesirea HP de pe piata. Si asta pentru ca grupurile din SUA vor dori in continuare sa cumpere un brand local. Pe site-ul de microblogging Twitter, CEO-ul Dell a fost intrebat daca, pe viitor, divizia de PC-uri HP nu ar putea fi numita Compaq, numele societatii achizitionate in 2001 de catre HP.

Sectorul de calculatoare este gata si pentru alte modificari. Firma de cercetare IDC a declarat ca statul chinez va deveni, in 2012, cea mai mare piata pentru PC-uri, dupa treizeci de ani de dominatie a SUA.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#ieisre HP, #piata PC HP, #Microsoft HP Dell , #stiri Microsoft