Lupta interna la Microsoft: IE 9 vs. IE 6

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 21:55
2138 citiri
Lupta interna la Microsoft: IE 9 vs. IE 6

Cea mai recenta lovitura data de Microsoft in razboiul browserelor, versiunea beta a Internet Explorer 9, are ca obiectiv principal recucerirea cotei de piata pierduta in fata competitorilor Firefox si Google Chrome.

Ca obiectiv alternativ insa, IE 9 trebuie sa duca o lupta interna, in care principalul inamic este Internet Explorer 6 care, desi a fost declarat proiect inchis de catre Microsoft si in ciuda periculoaselor brese de securitate, ramane alternativa preferata a celor mai multi useri.

Eforturile Microsoft de a pune capac IE 6 incep sa dea roade. In America de Nord, gradul de folosire a vechiului browser a scazut de la aproape 10% la 4,17%, potrivit PC World.

Reducerea pana aproape de zero va fi dificila, cred specialistii Microsoft, deoarece multi clienti corporate folosesc aplicatii care ruleaza exclusiv pe IE 6.

In alte cazuri, utilizatorii business au preferat sa ramana la aplicatiile proiectate pentru IE 6 pentru a economisi bani, pe care altfel ar fi trebuit sa-i dea pe versiuni mai noi de software.

Citeste mai mult despre Lupta interna la Microsoft: IE 9 vs. IE 6 pe Business24.ro

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Internet Explorer 6, #Internet Explorer 9, #Interenet Explorer Microsoft , #stiri Microsoft