Microsoft Dynamics CRM, aplicatia care pune ordine in afacerea ta

Miercuri, 08 Mai 2013, ora 08:41
13420 citiri
Microsoft Dynamics CRM, aplicatia care pune ordine in afacerea ta

Microsoft Dynamics CRM te ajuta sa gestionezi fluxurile de lucru, proiectele si resursele companiei, sa-ti administrezi mai eficient intreaga retea de parteneri si bazele de date ale firmei.

Activitatea departamentelor, echipelor si indivizilor este centralizata prin colectarea in CRM a tuturor actiunilor si stabilirea unor timpi de raspuns, pentru ca apoi sa fie reflectata in rapoarte detaliate pe tipuri de probleme si incidenta acestora.

"Am creat fluxuri de lucru determinate pe anumite perioade de timp si fiecare departament are timp limitat pentru rezolvarea unei sarcini. Toata colaborarea se face prin CRM. Acum ne incadram mult mai eficient in termene, iar partenerii sunt foarte multumiti", considera Elena Carp, Manager Proiect Gsbet, companie care a implementat cu succes aplicatia CRM oferita de Microsoft.

De asemenea, prin existenta unui depozit centralizat de date, toate departamentele au acces la aceleasi informatii si versiuni ale documentelor, ceea ce asigura un plus de fluenta in comunicarea interna.

Angajati motivati si eficienti - afacerea, mai profitabila

Multumita aplicatiei CRM orele de program vor deveni mai productive, avand in vedere ca timpul de lucru poate si gestionat mult mai eficient, iar asta se va reflecta si asupra veniturilor companiei.

De asemenea, munca angajatilor va fi mai bine evaluata, iar performantele acestora vor evidentiate si recompensate dupa criterii foarte clare si parametri verificati in timp real.

"Aplicatia este simplu de configurat, iar din punct de vedere tehnic este administrata de Microsoft. Practic, GSbet nu are nevoie de competente IT interne", sustine Elena Carp.

Din experienta GSbet aflam ca aplicatia CRM este intuitiva si are o interfata tipica produselor Microsoft, deci extrem de usor de inteles si folosit.

Managerul GSbet sustine ca toti membrii echipei sale s-au pus la punct cu aceasta solutie in doua sau trei ore, iar dupa dupa doua-trei luni de folosire au ajuns s-o stapaneasca complet.

Testeaza gratuit Microsoft Dynamics CRM!

Departamentul IT mult mai implicat in pocesele de business

Solutia CRM poate fi configurata de angajati fata cunostinte tehnice, deci fara ajutorul departamentului IT, iar de administrare se ocupa Microsoft.

"Practic, GSbet nu are nevoie de competente IT interne pentru utilizarea Microsoft Dynamis CRM Online", afirma Elena Carp, punctand un avantaj care se poate traduce cu usurinta in costuri mai mici de personal si mai mult spor strict pe domeniul de business al firmei.

Fara costuri operationale si de hardware

Solutia Dynamics CRM Online nu are costuri suplimentare de administrare sau mentenanta, acestea fiind acoperite de plata lunara a abonamentului.

Sunt elimintate complet si costurile de hardware, initiale si de mentenanta, avand in vedere ca solutia este gazduita de un DataCenter Microsoft, nu de un server propriu. Nu pot fi neglijate nici beneficiile pe partea de securitate a informatiilor.

Eficienta, pas cu pas

Pe baza rapoartelor periodice de activitate si eficienta disponibile pentru fiecare angajat, conducerea companiei are control asupra activitatii si poate interveni in fluxurile de lucru pentru a accelera realizarea anumitor task-uri si fluidizarea activitatii.

Aceste rapoarte de activitate si eficienta sunt disponibile pentru fiecare departament si persoana in parte. Astfel, vei determina exact gradul de incarcare al fiecaruia, pentru a interveni acolo unde este nevoie.

Solutia CRM poate fi accesata din orice locatie, de pe orice statie de lucru, direct din browser, iar de aici rezulta o mai mare flexibitate a programului de lucru.

Angajatii au acces la informatii de oriunde, task-urile lor sunt bine stabilite, iar progresul este urmarit pas cu pas, astfel incat ei pot lucra oricand si de oriunde, atata vreme cat parametrii sunt in grafic, iar managerii stiu in orice moment la ce se lucreaza, cat dureaza si cand este finalizat un anumit proiect.

Efort financiar uniform si ROI bun pe termen mediu

Compania plateste lunar pentru accesul la Microsoft Dynamics CRM, iar de aici rezulta doar niste cheltuieli operationale, deci costuri mici, fragmentate pe o perioada medie de timp, de unde si un ROI mai bun (Return on Investement - n.r.).

In cazul cumpararii unei versiuni On-Premises, compania are o cheltuiala de capital considerabila, pentru ca trebuie sa achite contravaloarea licentelor folosite intr-o sigura tranzactie.

Totul devine mai simplu

"Microsoft Dynamics CRM ne-a ajutat sa urmarim usor activitatea si a devenit o interfata utila intre noi si clienti, pe baza careia ne-am imbunatatit calitatea serviciilor. Mai mult, versiunea de licentiere oferita de GENESYS Systems a redus considerabil costurile de utilizare a CRM", afirma Bogdan Tanase, Director General Electra Instal.

In cazul acestei companii, aplicatia CRM s-a dovedit extrem de utila prin scurtarea timpului de raspuns la solicitarile clientilor, prin accesarea unei baze de date centralizate, precum si cresterea productivitatii angajatilor prin, crearea fluxurilor de notificare automata cu privire la contracte expirate, de exemplu.

De asemenea, timpul necesar crearii si trimiterii ofertelor comerciale catre clienti a fost redus considerabil, prin redactarea acestora direct in CRM si expedierea prin Microsoft Outlook.

"Utilizarea solutiei CRM presupune incarcarea permanenta a datelor, proces care la inceput a parut mai dificil insa, pe masura ce datele s-au acumulat, activitatea noastra s-a simplificat considerabil", sustine Bogdan Tanase.

Afla mai multe despre Microsoft Dynamics CRM si alte solutii de Cloud de la Microsoft.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#CRM aplicatie, #Microsoft Dynamics CRM, #CRM Online Microsoft, #CRM obiectiv task , #stiri Microsoft