Microsoft injecteaza inteligenta artificiala in toate produsele si serviciile: Incercam sa ajutam oamenii

Joi, 11 Mai 2017, ora 08:09
3587 citiri
Microsoft injecteaza inteligenta artificiala in toate produsele si serviciile: Incercam sa ajutam oamenii
Foto: Arhiva Pixabay

Microsoft a dezvaluit miercuri noi inovatii tehnologice care vizeaza patrunderea inteligentei artificiale (IA) in cotidian utilizand resursele din "cloud".

"Injectam inteligenta artificiala in toate produsele si serviciile pe care le oferim", a subliniat vicepresedintele Microsoft care raspunde de acest domeniu, Harry Shum, in cadrul conferintei dezvoltatorilor organizata de grup la Seattle, relateaza AFP.

"Asamblam de peste 20 de ani caramizile pentru a construi valul actual de inovatii in acest sector", a afirmat el.

Domeniile cele mai vizibile sunt invatarea masinilor, recunoasterea vocala si mijloacele de a le permite robotilor sa identifice ceea ce vad.

Microsoft nu este singurul grup care incearca sa realizeze progrese in acest sector, in care se infrunta cu giganti precum Amazon, Apple, Google si IBM. Amazon tocmai a prezentat o versiune cu ecran tactil a asistentului sau vocal Alexa, in timp ce Harman-Kardon, proprietate a grupului sud-coreean Samsung, a anuntat ca va incepe comercializarea Invoke, un dispozitiv care utilizeaza asistentul vocal Cortana al Microsoft si integreaza programul de comunicare video Skype.

Scopul este de a aduce IA in viata cotidiana a utilizatorilor si a o utiliza pentru a ameliora schimburile intre utilizatori si asistentii vocali cu care sunt dotate smartphone-urile si alte tablete.

Obiectivul conferintei organizate la Seattle este de a ameliora schimburile de opinii intre Microsoft si dezvoltatori, fie ca este vorba de studenti care dezvolta o aplicatie sau echipe de ingineri profesionisti.

"Microsoft incearca sa utilizeze IA pentru a ajuta firmele sa-si rezolve problemele si pe dezvoltatori sa-si amelioreze aplicatiile", a spus Patrick Moorhead, analist la Moor Insights and Strategy. "Este ceva diferit fata de Amazon, Facebook si Google, care incearca inainte de toate sa adune informatii personale utilizand IA pentru a va vinde diverse lucruri si a va trimite reclame", a adaugat el.

El subliniaza faptul ca Microsoft ii lasa pe dezvoltatori sa modifice comenzile gestuale, programele de recunoastere vocala si alte functii, in loc sa le impuna sa le armonizeze dupa un model comun tuturor aplicatiilor.

Microsoft lanseaza un nou sistem de operare

Microsoft anunta de cand e disponibil urmatorul update important pentru Windows 10

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Microsoft inovatii tehnologice, #Microsoft resurse cloud , #stiri Microsoft