Motorola a castigat procesul patentelor impotriva Microsoft

Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 21:59
1858 citiri
Motorola a castigat procesul patentelor impotriva Microsoft
Foto: TopNews

Motorola a castigat procesul patentelor impotriva celor de la Microsoft, verdictul fiind dat de o curte germana, care a hotarat ca Motorola nu a incalcat patentele Microsoft privind anumite aplicatii.

Curtea germana din Mannheim a decis ca Motorola Mobility, parte din Google, nu a incalcat patentele Microsoft pe care ultimii le reclamau, arata Reuters.

Germania a devenit scena principala a bataliilor patentelor dintre gigantii IT, din cauza faptului ca nemtii ofera costuri mici de judecare, iar deciziile sunt prezentate destul de rapid.

Totusi, Microsoft a castigat trei astfel de procese ale patentelor impotriva Motorola in Germania, astfel ca dispozitivele acuzate nu mai sunt prezente pe piata nemteasca.

Google a cumparat Motorola Mobility in 2011, pentru 12,5 miliarde de dolari, fiind cea mai scumpa achizitie facuta de Google in istoria sa.

Razboiul dintre Samsung si Apple

Un alt razboi celebru este cel dintre Samsung si Apple.

Samsung Electronics a acuzat in instanta compania americana Apple de incalcarea patentelor in productia noului iPhone 5, dupa ce a castigat recent revocarea interdictiei vanzarii in SUA a tabletei Galaxy Tab 10.1.

Acuzatia companiei sud-coreene se adauga pe lista unui proces privind incalcarea patentelor, care se desfasoara la tribunalul San Jose din California.

Razboiul continua: Samsung acuza Apple ca iPhone 5 ii incalca patentele

Pe 24 august, Apple a castigat despaguburi in valoare de 1,05 miliarde de dolari din partea Samsung.

"Imediat ce iPhone 5 a fost disponibil pentru achizitionare, Samsung a inceput sa investigheze produsul", se arata in comunicatul transmis de companie tribunalului.

Potrivit reprezentantilor Samsung, iPhone 5 incalca doua patente privind standardele in industrie si sase patente legate de caracteristici.

Cei doi producatori de smartphone-uri s-au acuzat reciproc de copierea elementelor de design si a tehnologiei pentru dispozitivele mobile si sunt angajati in procese cu privire la pantente care se desfasoara pe patru continente, miza fiind dominarea pietei globale de 219 miliarde de dolari a smartphone-urilor.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Microsoft Motorola patent proces, #Microsoft Motorola Germania proces , #stiri Microsoft