Oportunitate de aur pentru Microsoft: Vine puternic in spatele lui Samsung si Apple

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 08:21
3741 citiri
Oportunitate de aur pentru Microsoft: Vine puternic in spatele lui Samsung si Apple

Criticii au luat in deradere compania Microsoft ca urmare a achizitionarii, contra imensei sume de 7,5 miliarde de dolari, a firmei Nokia, producatoare de telefoane mobile.

Dar iata ca in prezent exista o oportunitate de aur, o incetinire a inovatiilor in domeniul smartphone-urilor, ceea ce i-ar permite lui Microsoft sa reduca handicapul fata de principalele contracandidate, Samsung si Apple.

Procesul de achizitionare a companiei Nokia a fost finalizat de catre Microsoft, dupa aproape opt luni, potrivit PC World.

Astfel, s-a infiintat Microsoft Mobile, noua divizie de dispozitive mobile care este condusa de fostul CEO al firmei Nokia, Stephen Elop. El are un volum imens de lucru pentru a transforma noua structura intr-una competitiva pe plan mondial.

Microsoft Mobile va incerca sa castige tot mai mult din piata de smartphone-uri, atat in gama high-end, cat si in cea low-end.

Acest lucru ar putea fi un moment oportun pentru Microsoft si miile de angajati. Inovatia a incetinit pe segmentul high-end de pe piata telefoanelor mobile. Noile produse, precum Samsung Galaxy S5, HTC One M8 si Xperia Z2 de la Sony au doar mici upgrade-uri fata de predecesoarele lor.

Semne importante ale revenirii Microsoft

"Aceasta piata nu se mai misca inainte la fel de repede, ca in trecut. In timp ce aceasta va lua o pauza, Microsoft si Nokia vor intra in joc si vor incerca sa recupereze decalajul", a declarat Neil Mawston, director executiv al departamentului de strategie si analiza.

Microsoft a recunoscut aceasta sansa de a reface terenul pierdut. Compania face progrese semnificative atat pe partea de hardware, cat si pe cea de software.

Astfel, viitorul smartphone Lumia 930 va fi avea un ecran cu aceeasi rezolutie, RAM si GPU ca si Samsung Galaxy S5.

O prioritate ar fi ca Microsoft sa se asigure ca va avea acces la viitoarele procesoare, mai ales la Qualcomm, incluzand Snapdragon 805, dar si cele de 64 de biti, Snapdragon 808 si 810.

Anuntarea recenta a sistemului Windows Phone 8.1 este un alt semn ca Microsoft se afla pe drumul cel bun. Aceasta versiune a venit cu un meniu numit Centru de actiune, cu acces rapid la notificari si setari, precum Wi-Fi, Flight Mode sau Bluetooth.

Dar caracteristica cea mai importanta, nou aparuta, este Cortana, un asistent digital care are comanda vocala, fiind propulsat de catre motorul de cautare Bing al celor de la Microsoft.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: Ziare.com