Pe ce mizezi cand implementezi o solutie de mobilitate? - sondaj Ziare.com

Duminica, 19 Mai 2013, ora 08:42

   

Pe ce mizezi cand implementezi o solutie de mobilitate? - sondaj Ziare.com
Afacerile inseamna viteza si mobilitate, in ziua de astazi, mai mult ca niciodata, iar diferenta dintre un proiect de succes si un esec lamentabil ajunge sa depinda de accesul la informatii si comunicarea eficienta, in locul si momentul potrivite.

Cand totul se misca atat de repede, putem vorbi de minute, nu de zile de intarziere, care inseamna prea mult timp pierdut, ori de incurcaturi banale, dar suficient de grave cat sa-ti puna bete in roate, atunci cand ai mai mare nevoie ca totul sa mearga snur.

Concret, mobilitate inseamna sa poti da acel e-mail de care depinde succesul afacerii tale la momentul potrivit, sa-ti primesti corespondenta electronica la timp, cand totul poate depinde de o fraza, sa te poti baza pe telefon sau tableta, daca tot le ai, atunci cand laptopul se incapataneaza sa nu porneasca ori sa nu se conecteze.

Solutia cloud pentru e-mail, contacte si calendare, cea mai potrivita pentru companiile romanesti - sondaj

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Mobilitate inseamna sa nu fii legat de biroul si de orele de program, cand ai de terminat un proiect, cand iti lipseste ceva ce gasesti doar pe computerul de la serviciu; sa nu depinzi de anumite programe de pe PC, instalate la birou, dar nu si acasa, dar poate nu si in vacanta, unde tocmai ai fost sunat si trebuie cumva sa accesezi documente la care n-ai cum sa ajungi sau nu le poti deschide.

Studiu de caz: agentul de vanzari, pe teren

Iata un exemplu concret, cazul lui Andrei, un agent de vanzari, care lucreaza pentru o companie cu 65 de angajati ce are sediul in Cluj Napoca si reprezentare in fiecare judet, iar aria lui de acoperire este judetul Constanta.

Cand vine vorba de rapoarte, oferte sau promotii, lui Andrei ii este greu sa tina pasul cu toata informatia si ii este mult mai usor sa sune un coleg din Cluj pentru update-uri, nefiind conectat la infrastructura companiei tot timpul si informarea facandu-se pe mail.

Andrei nu are birou, ci doar autoturism, el fiind tot timpul in miscare si stabilindu-si intalnirile dupa discutii telefonice notate apoi in agenda.

Alexandru Molodoi, GECAD NET: Mizam pe solutiile cloud datorita eficientei pe care acestea o aduc clientilor Interviu

Folosind doar e-mail, Andrei are probleme in a fi conectat la companie in timp real si mai ales de a comunica cu colegii eficient - ne referim aici la timpii pierduti cand dai un e-mail persoanei care este plecatea la masa, in concediu sau pur si simplu nu raspune din diverse motive.

Nu mai vorbim cand vrei sa trimiti prin e-mail documente mari, iar daca le tranzactionezi cu solutii de larg consum informatia ta poate fi masurata si folosita in diverse scopuri.

Sa zicem ca intr-o zi Andrei are o prezentare importanta, iar in drum spre client, din neatentie si din cauza gropilor, acesta scapa cafeaua pe laptop si pentru moment nu poate face nimic pentru a-si recupera informatiile.

Clientul este important. Bonusul lui Andrei depinde de aceasta vanzare. Pozitia sa in firma si perspectivele sale de avansare depind de acest cont.

Cine se teme de cloud computing? by GECAD NET

Andrei ajunge la client unde, de pe tableta sa personala, se autentifica in pagina WEB la Office 365 si acceseaza prezentarea si oferta salvate in SharePoint, "componenta care nu se vede" din Office 365, precum si celelalte doua: Exchange Online sau Lync Online.

Toate aceste trei componete ofera tuturor angajatilor prin utilizarea Office-ului acces la documentele companiei de oriunde, de pe orice fel de laptop, tableta, telefon. Utilizatorii se pot vedea intre ei prin idicatori de prezenta si pot face conferinte audio, video, dar si comunica text.

In timpul prezentarii impresia pe care o face Andrei este foarte buna oferindu-i clietului incredere in el prin faptul ca este o persoana conectata si care face fata in orice situatie, iar afacerea lui se poate baza pe flexibilitatea lui Andrei si dupa vanzare.

Office 365, solutia cloud pentru comunicare eficienta la costuri minime

La sfarsitul prezentarii, Andrei cauta pe Lync un coleg care este disponibil in acel moment si care are experienta mai mare in zona de activitate a clientului.

Se reunesc toti intr-o conferinta video, in care colegul din Cluj raspunde intrebarilor clientului si chiar pune la dispozitia acestuia, prin functia de share din Lync, contractul pe care incepe sa-l editeze in timp real impreuna cu Andrei, pentru ca acesta sa poata pleca de la client cu contractul gata semnat.

Care este morala povestii?

Agentul de vanzari a avut acces la toate documentele sale si ale companiei fara sa aiba laptop-ul de serviciu functional. Tie de cate ori nu ti s-a intamplat sa nu poti folosi laptopul de serviciu, exact cand ai o urgenta?

Prezentarea a rulat in PowerPoint fara ca acesta sa fie instalat pe tableta. Tu ce versiune rulezi? Uneori programele nu sunt compatibile de la o versiune la alta, dar cand efectiv nu ai softul respectiv instalat. Stiai ca se poate rezolva atat de simplu?

Andrei a reusit sa vada cine din compania sa este disponibil intr-o fractiune de secunda si sa ceara ajutorul vazandu-se in timp real cu colegul sau prin intermediul conferintei video in Lync.

Impreuna cu colegul sau au reusit sa adapteze un contract (in SharePoint) fara sa-l trimita pe mail si sa faca clientul sa astepte, iar mai important au reusit sa evite punerea informatiilor contractuale la dispozitia diverselor solutii de transfer sau stocare de documente ce sunt puse la dispozitie in mod gratuit.

Se intampla chiar acum

Cazul prezentat nu este desprins dintr-un scenariu SF, ci are legatura cu modul in care tot mai multe firme mici si mijlocii din Romania isi desfasoara operatiunile.

Instrumentele online de productivitate pentru companii, cum este cazul Office 365, sunt solutia prin care companiile pot beneficia din plin de inovatiile si tendintele tehnologice ce au modificat substantial modul in care lucram in ultimii ani.

Stiai ca...

Pana in 2016, vor exista 10 miliarde de device-uri conectate la Internet (conform Cisco), iar acest trend este confirmat si in Romania, prin explozia de device-uri mobile (smartphone-uri, tablete, laptopuri etc.) achizitionate inclusiv in scopuri comerciale.

Aproximativ 79% din companiile romanesti au acces la Internet (conform Eurostat, martie 2013). Volumul de informatii digitale va continua sa creasca si mai mult de 30% din aceste date vor fi stocate sau disponibile prin Cloud la nivel mondial.

Prin urmare, scenariile de mobile working sunt parte a realitatii economice curente si, daca nu au facut-o inca, recomandam managerilor si antreprenorilor sa evalueze oportunitatile pe care solutii ca Office 365 le prezinta pentru cresterea productivitatii companiilor.

Incearca gratuit Office 365!

Ziare.com te invita la dezbatere si la vot, pentru a afla care este cel mai important aspect pe care il iei in seama in scenariile de mobilitate pe care urmeaza sa le implementezi in compania ta.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 747 ori

Video

Interviuri

Alexandru Molodoi/ CTO GECAD NET

Alexandru Molodoi, CTO la GECAD NET, sustine ca numarul celor care se tem de solutiile cloud este in continua scadere, pe masura ce ...

Pe ce mizezi cand implementezi o solutie de mobilitate? - sondaj Ziare.com
Pe ce mizezi cand implementezi o solutie de mobilitate? - sondaj Ziare.com

Afacerile inseamna viteza si mobilitate, in ziua de astazi, mai mult ca niciodata, iar...

Office 365, solutia cloud pentru comunicare eficienta la costuri minime
Office 365, solutia cloud pentru comunicare eficienta la costuri minime

Office 365 este un serviciu cloud gazduit de Microsoft. Concentreaza puterea suitei Office, cu...

Alexandru Molodoi, GECAD NET: Mizam pe solutiile cloud datorita eficientei pe care acestea o aduc clientilor Interviu
Alexandru Molodoi, GECAD NET: Mizam pe solutiile cloud datorita eficientei pe care acestea o aduc clientilor Interviu

Alexandru Molodoi, CTO la GECAD NET, sustine ca numarul celor care se tem de solutiile cloud...

2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

vrajeala

In spatiul mioritic ...afacerile inseamna licitatii trucate, coruptie, rubedenii ...

Pt elevi cu preocupari IT ...emigrati intr-o tara civilizata.
Scapati de patroni mioritici.

Inspiratie portofoliu :
... ... ... http://oportun.3x.ro
...
votati cu incredere
...

 

coruptia ne afecteaza pe noi cei multi

favorizeaza o grup mic in dauna majoritatii. Din cauza coruptiei la noi sunt preturi mai mari ca in alte tari. Daca nu luptam cu asta, vom sfarsi rau.