Pentagonul reconfirma mega-contractul cu Microsoft pentru servicii cloud. Acesta fusese contestat luni de zile in justitie

Sambata, 05 Septembrie 2020, ora 07:40
3293 citiri
Pentagonul reconfirma mega-contractul cu Microsoft pentru servicii cloud. Acesta fusese contestat luni de zile in justitie
Cladirea Microsoft Foto: Pixabay.com

Pentagonul a reconfirmat vineri, 4 septembrie 2020, un mega-contract convenit cu Microsoft pentru servicii cloud, contestat in justitie de luni de zile, transmite CNBC.

Acordul JEDI, sau Joint Enterprise Defense Infrastructure, a devenit unul dintre cele mai contestate contracte atribuite de Departamentul Apararii. Contractul este destinat modernizarii colosalei infrastructuri IT a Pentagonului si ar putea valora pana la 10 miliarde de dolari pentru serviciile prestate pe parcursul a 10 ani.

"Departamentul a finalizat reevaluarea sa cuprinzatoare a propunerilor JEDI Cloud si a stabilit ca oferta Microsoft continua sa ofere cea mai buna valoare pentru guvern", a anuntat Pentagonul intr-un comunicat.

"Contractul JEDI Cloud este un contract cu pret fix, livrare pe termen nedeterminat / cantitate nedeterminata, care va pune la dispozitia Departamentului Apararii o gama completa de servicii de cloud computing. In timp ce executarea contractului nu va incepe imediat din cauza ordinului preliminar de blocare emis de o curte federala pentru litigii pe 13 februarie 2020, departamentul este dornic sa inceapa sa ofere aceasta capacitate barbatilor si femeilor noastre in uniforma. "

Microsoft a obtinut contractul de cloud computing pe 25 octombrie 2019. In noiembrie, Amazon Web Services, divizia de cloud computing Amazon, a intentat un proces la Curtea Federala de Litigii, pentru a contesta decizia JEDI. Compania a sustinut ca aversiunea presedintelui Donald Trump fata de Amazon si CEO-ului companiei, Jeff Bezos, a influentat Pentagonul sa dea contractul Microsoft. Pe fondul bataliei legale, Pentagonul a invitat Amazon si Microsoft sa revizuiasca si sa prezinte din nou propunerile lor pentru contract.

Decizia ar putea duce la mai multe lupte juridice.

Contractul profitabil, initial programat pentru a fi atribuit in septembrie 2018, a atras atentia dupa ce Trump a spus anul trecut ca ia serios in considerare analizarea contractului JEDI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
Microsoft se pregătește să prezinte noi funcții de inteligență artificială
Microsoft se pregătește să prezinte noi funcții de inteligență artificială
Microsoft se pregătește să prezinte noi capabilități de inteligență artificială la conferința anuală Microsoft Build, programată între 21 și 23 mai. Evenimentul va marca un moment...
#Pentagon, #Microsoft, #servicii cloud , #stiri Microsoft