Ziare.com

Tehnologia imprevizibila - cele mai ciudate profetii esuate

Duminica, 11 August 2013, ora 22:45

   

Tehnologia imprevizibila - cele mai ciudate profetii esuate
Tehnologia evolueaza intr-un ritm prea rapid pentru ca viitorul sa poate fi prevazut in vreun fel. Specialistii in domeniu si-au inchipuit cum putea arata cel mai negru viitor al tehnologiei viitorului si s-au inselat de multe ori.

Masinile zburatoare

In anul 1924, un pilot celebru, Eddie Rickenbacker, a spus ca omenirea va avea masini zburatoare in 20 de ani. El avea atunci viziunea unei masini-avion ale carei aripi sa se stranga in spate, atunci cand avea sa ruleze pe sosea, scrie MSNBC.

Chiar daca au trecut 69 de ani, omenirea are parte de o masina zburatoare, numita Terrafugia Transition. Ea a fost deja testata si a primit aprobarea oficiala. Costul acesteia este de 279.000 de dolari, iar productia va incepe in 2015.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Moartea tabletei?

Atunci cand a fost lansata, tableta nu avea un viitor prea stralucit, in viziunea unora. Unul dintre experti, Thorsten Heins, a spus ca tableta nu va rezista cinci ani, insa el s-a inselat.

Vanzarile de tablete sunt in crestere cu 142% de la un an la altul, in primul trimestru din 2013. In al doilea trimestru al acestui an au fost exportate 34,6 milioane de tablete, Apple vanzand si ei 14 milioane de unitati.

Windows Phone, un esec?

Atunci cand Nokia si Microsoft si-au anuntat parteneriatul pentru un astfel de telefon, multi credeau ca el va fi un succes total. In SUA, Windows Phone a crescut de la 2,9 la 4% ca vanzari, insa iPhone-ul nu a fost infrant. Windows Phone se lupta acum cu Blacberry pentru locul 3.

Caderea Internetului

Persoana care a inventat reteaua Ethernet a prezis caderea Internetului. Robert Metcalfe spunea in 1995 ca Internetul avea sa cedeze in 1996. El se baza pe faptul ca infrastructura Web nu va face fata cererii tot mai mari.

Chiar daca s-a inselat anterior, acesta a revenit cu o predictie, in 2011, spunand ca totul va exploda asemenea unei bule.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1687 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"cele mai ciudate profetii esuate "

No, apai, care-s astea mah, Dumitreeeeeee!?...Ca ce ne-oi tot spus tu in misiva de mai sus, nu-s.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor