Vrei sa te vindeci de computer? Platesti 14.500 de dolari

Sambata, 22 August 2009, ora 15:19
1309 citiri
Vrei sa te vindeci de computer? Platesti 14.500 de dolari

Prima institutie de reabilitare a dependentilor de Internet se va deschide in curand intr-un parc de cinci hectare, la doar cativa kilometri de campusul Microsoft, iar tratamentul in acest centru va costa 14.500 de dolari.

Responsabilul institutiei de reabilitare a dependentei legate de mediul online spune ca misiunea centrului este aceea de a-i reconecta la realitate pe tinerii care petrec multe ore pe zi in fata calculatorului, informeaza Gandul.

Tratamentul se desfasoara timp de sase saptamani, iar care pacientii sunt tinuti departe de jocurile video si sunt supusi unor programe de relaxare prin sport in aer liber. Tot aici se incearca obisnuirea pacientilor cu un stil de viata sanatos. De asemenea, dependentii de Internet mai beneficiaza de consiliere profesionala si psihologica.

In momentul de fata nu se cunosc tratamente specifice pentru dependenta de Internet, pentru ca si cunostintele medicale in domeniu sunt extrem de limitate. Cel mai recent studiu dedicat adultilor dependenti de Internet a incercat sa identifice care sunt afectiunile specifice.

Cele mai multe persoane care sufera de dependenta de mediul virtual par a fi supraponderalii si deprimatii. Autorii studiului au recunoscut ca sunt incapabili sa dovedeasca un veritabil raport de cauzalitate intre jocurile video si comportamentul de care dau dovada majoritatea dependentilor de Internet.

In Olanda si Belgia, dependenta de Internet este tratata din 2006 in institutii specializate, iar in Franta exista un centru de reabilitare a dependentilor de jocuri video si Internet, infiintat la sfarsitul anului trecut in orasul Nantes, din vestul Frantei.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#institut tratare dependenta computer, #dependenta de calculator , #stiri Microsoft