De ce Windows 7 de la Microsoft este regele sistemelor de operare?

Sambata, 03 August 2013, ora 16:10
4669 citiri
De ce Windows 7 de la Microsoft este regele sistemelor de operare?
Foto: Bangor

Sistemele de operare ale calculatoarelor se imbunatesc an de an, aparand in continuu versiuni mai performante. Windows 7 a aparut pe piata in anul 2009 si domina topul celor mai folosite sisteme de operare din lume cu 44,49% din piata, urmat de Windows XP cu 37,19% si Windows 8 cu 5,4%, conform ultimelor statistici din iulie 2013.

Acum aproape 10 luni, Microsoft a lansat ultima sa versiune a sistemului de operare, Windows 8, care se situeaza cu mult in urma precedentei Windows 7, potrivit Fool.

In prezent, noul sistem Windows 8 are doar 5,4% din intreaga cota de piata a sistemelor Windows, iar luna trecuta doar 0,3% dintre utilizatori au trecut la aceasta versiune.

Conform publicatiei CNET, companiile vorbesc despre modernizarea sistemelor de operare, dar multe dintre ele trec la Windows 7 si nu la Windows 8. Dell si HP au anuntat recent ca cei mai multi dintre clienti au ales sa se mute la Windows 7.

Companiile ezita sa faca upgrade, in parte din cauza schimbarii bruste a interfetei sistemului Windows 8 fata de Windows 7. Alte motive ar fi noile aplicatii sau facilitatea touchscreen.

Pe partea de consum, lucrurile stau un pic altfel. Utilizatorii de calculatoare isi schimba preferintele de la computere spre tablete PC. Astfel, vanzarile de PC-uri au scazut cu 10,95% in al doilea trimestru al acestui an.

Din pacate pentru Microsoft, tabletele Surface proprii nu au avut succesul scontat. Tabletele cu sistemul Android au fost mai atractive pentru consumatori.

#sisteme operare PC Windows, #Windows 7 cel mai bun sistem, #cel mai utilizat Windows, #top sisteme operare Windows, #noul Windows 8 Microsoft , #Windows 7
Comentarii