Seful Microsoft International lauda Windows 7 in Romania

Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 22:10
2502 citiri
Seful Microsoft International lauda Windows 7 in Romania

Presedintele Microsoft International si senior vicepresident al Microsoft, Jean Philippe Courtois, lauda Windows 7 in Romania, calificandu-l drept cel mai bun sistem de operare.

Courtois spune, intr-un interviu pentru The Money Channel ca principalele atribute ale lui Windows 7 sunt rapiditatea, siguranta si posibilitatea de a fi utilizat si pe computere mai vechi.

"Sunt in companie de 25 de ani, am vazut si folosit toate sistemele de operare incepand cu 1985, deci am o perspectiva asupra Windows si la nivel personal. Windows 7 este un produs care poate functiona si pe calculatoare mai vechi. Nu am mai facut niciodata asta.

Adica PC-ul pe care l-ati achizitionat acum un an sau doi poate rula Windows 7 si va fi mai rapid decat Windows XP", a declarat Courtois, pentru sursa citata.

Pe de alta parte, seful Microsoft International spune ca daca Windows Vista era cel mai sigur software de pe piata, pentru Windows 7 nivelul de siguranta a fost crescut.

O alta facilitate a noului sistem de operare este interfata multi-touch, care permite utilizatorului sa manevreze sistemul cu degetele, in afara de tastatura sau mouse.

Ce noutati aduce Windows 7?

Microsoft a lansat Windows 7 in speranta de a sterge din amintirea utilizatorilor precedentul sistem de operare, Windows Vista, un esec din toate punctele de vedere.

Dar ce aduce in plus Windows 7, in comparatie cu Vista si, mai ales, cu Windows XP, cel mai folosit sistem de operare din lume in acest moment?

In primul rand, noul sistem de operare este mai putin "stufos" si are nevoie de mai putine resurse decat Vista, ceea ce inseamana ca se poate instala mult mai rapid. De altfel, exista mai multe versiuni, printre care si una foarte "usoara", pentru netbook-uri.

Una dintre diferentele usor de observat pe desktop vor fi gadget-urile (sau widgets), care pot fi plasate oriunde pe ecran.

Taskbar-ul are functii noi, ajutand la eliminarea aglomeratiei de ferestre, pentru a lucra mai rapid. De exemplu, toate feresterele pot fi coborate in taskbar prin "scuturarea" uneia singure sau le puteti face transparente, prin apasarea unui icon similar celui de "show desktop".

Microsoft a modificat si functia de cautare, astfel incat rezultatele sunt afisate mai mult sau mai putin instantaneu, pe masura ce introduceti termenii sai, similar sistemului de operare al Apple. Rezultatele sunt separate pe tipuri de fisiere: documente, multimedia, programe etc.

Potrivit Microsoft Romania, Windows 7 este disponibil in tara noastra in versiunea preinstalata pe un computer nou si retail. Astfel, pentru retail, Windows 7 Home Premium va costa 97 de euro (upgrade) sau 160 de euro (full), Windows 7 Professional 147 de euro (upgrade) sau 218 euro (full), iar Windows 7 Ultimate la pretul de 193 de euro (upgrade) si 260 de euro (full). Versiunea upgrade poate fi utilizata doar in cazul in care rulati Windows XP sau Vista cu licenta.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Jean Philippe Courtois Romania, #Windows 7 Romania, #facilitati Windows 7, #interviu Jean Philippe Courtois , #Windows 7