Surpriza de la Microsoft: Cum poti instala gratis Windows 10

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 07:07
19741 citiri
Surpriza de la Microsoft: Cum poti instala gratis Windows 10
Foto: IB Times

Daca saptamana trecuta Microsoft a oferit utilizatorilor sistemului de operare Windows 8/8.1 posibilitatea sa incerce noul Windows 10 Technical Preview, iata ca acum compania americana da aceasta sansa si celor care au pe calculatoare Windows 7.

Microsoft a facut ca versiunea beta a sistemului Windows 10 sa fie disponibila pentru utilizatorii Windows 7, potrivit Tech Radar.

Pentru a vedea Technical Preview in Windows Update, utilizatorii trebuie sa-si deschida un cont gratuit Microsoft, folosind o adresa de e-mail si apoi sa se inscrie in programul Windows Insider.

Noul sistem Windows 10 a fost descris ca fiind o combinare intre Windows 7 si 8, deoarece imbina clasicul Start Menu cu Live Tiles.

Microsoft a subliniat in repetate randuri ca versiunea beta a fost lansata pentru a oferi utilizatorilor placerea de a folosi tastatura si mouse-ul la calculator, iar varianta orientata spre tehnologia touchscreen va fi disponibila in 2015.

Pentru a putea instala Windows 10 Technical Preview pe calculator aveti nevoie ca sistemul sa aiba minim un procesor de 1 GHz, 1 GB RAM (86 biti) sau 2GB RAM (64 biti) si spatiu de memorie liber de 16 GB. De asemenea este nevoie de DirectX 9 sau o versiune superioara si de o conexiune stabila la Internet, potrivit IB Times.

#noul sistem Windows 10, #Windows 10 instalare gratuita, #Windows 10 download disponibil, #Windows 10 gratis download , #Windows 7