Este oficial: Windows 8.1 va fi gratuit si lansat anul acesta

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 12:01
3795 citiri
Este oficial: Windows 8.1 va fi gratuit si lansat anul acesta
Foto: Arhiva

Sistemul de operare Windows 8.1, cunoscut initial sub numele de cod Windows Blue, va fi lansat pe parcursul acestui an si va fi gratuit, a anuntat Tami Reller, directorul de marketing si financiar al diviziei Windows.

Este vorba, de fapt, despre o varianta imbunatatita a sistemului de operare Windows 8, denumirea Blue fiind folosita de Microsoft pentru update-urile software timp de mai multi ani, relateaza CNet.com.

Esec rasunator pentru Windows 8: Cum isi va recastiga Microsoft utilizatorii?

Informatia a fost dezvaluita de Releer in timpul unui discurs din cadrul conferintei J.P. Morgan's Global Technology, Media and Telecom, care a avut loc, marti, in Boston.

Noul software, despre care Microsoft a scris si pe blogul Windows, va putea fi descarcat gratuit de catre actualii utilizatori de Windows 8 incepand cu urmatoarele luni, cel mai probabil inaintea sarbatorilor de iarna.

Divizia Windows a celor de la Microsoft a realizat nu mai putin de 739 update-uri ale versiunilor precedente, a spus Reller, sustinand ca Windows 8.1 va oferi mult mai multe schimbari fata de varianta anterioara.

Microsoft pregateste o noua versiune de Windows

Lansarea va avea loc, cel mai probabil, la sfarsitul anului, pentru a le da partenerilor hardware suficient timp sa instaleze update-urile.

Noul sistem de operare a fost dezvoltat in conditiile in care multi dintre utilizatorii Windows 8 au acuzat ca acesta este cel mai mare esec din istoria Microsoft.

#lansare Windows 81, #lansare Windows Blue, #Windows 81 gratuit, #Windows Blue gratuit , #Windows 8