Microsoft, disperata sa ia fata Apple - Reduce preturile la Windows RT

Luni, 03 Iunie 2013, ora 12:34
1613 citiri
Microsoft, disperata sa ia fata Apple - Reduce preturile la Windows RT
Foto: Bloomberg

Microsoft a decis sa reduca preturile pentru sistemul de operare Windows RT destinat tabletelor de mici dimensiuni, ca un nou efort de a mai taia din avantul inregistrat de Apple in acest domeniu.

Conform unor surse citate de Bloomberg, Microsoft vrea sa convinga companiile partenere sa produca mai multe tablete echipate cu sistemul de operare Windows RT.

Reducerea de pret este valabila numai pentru tabletele de mici dimensiuni.

La un an dupa prezentarea primelor dispozitive cu Windows RT, prin care Microsoft spera sa se impuna pe piata in valoare de 64 milioane de dolari a tabletelor, compania inca se confrunta cu probleme.

Producatorii de dispozitive, precum HP sau HTC, nu au fost interesati de acest sistem de operare, astfel ca tabletele cu Windwos RT au obtinut o cota de piata sub un procent, in timp ce Apple are peste 40%, conform IDC.

Compania nu a precizat inca noul pret ale sistemului de operare preinstalat pe tablete, insa reducerea va avea ca afect scaderea preturilor produselor finale.

Windows RT este o varianta mai putin complexa a Windows 8, destinata dispozitivelor mobile bazate pe tehnologia dezvoltata de compania britanica ARM Holdings.

Companiile nu se inghesyue sa fabrice tablete cu Windows

Desi Windows s-a impus ca sistem de operare in domeniul PC-urilor, acum Microsoft are probleme serioase in ceea ce prveste intrarea pe piata tabletelor.

Astfel, HTC a renuntat la planurile de a lansa o tableta cu Windows RT de 10 inchi din cauza temerilor ca cererea este insuficienta, iar investitia ar fi prea mare, au declarat recent surse apropiate companiei.

De asemenea, nici HP nu intentioneaza sa lanseze o tableta RT, iar Samsung Electronics a dezvoltat un astfel de dispozitiv, insa nu l-a lansat si promovat in mai multe tari si nu a anuntat un produs succesor.

Unele companii sustin insa eforturile Microsoft. Dell si Acer dezvolta tablete Windwos RT, iar HTC se pregateste sa produca un dispozitiv de 7 inchi dupa reducerea de pret care va fi anuntata de Microsoft.

Tabletele lansate anul trecut, de la companii precum Asus si Toshiba, nu au inregistrat succese majore pe piata si nu sunt disponibile in magazine in volume suficiente.

Microsoft a lansat in 2012 propriile tablete, denumite Surface si echipate cu Windows 8 si Windows RT, mutare care i-a indepartat pe unii producatori de hardware, nemultumiti de aparitia unui nou concurent.

#Microsoft reduce preturi Windows RT, #Microsoft reduce preturi Windows, #reducere preturi Windows , #Windows 8
Comentarii