Microsoft revine in forta: Windows 8.1 imbunatatit si 2 tablete Surface noi (Video)

Marti, 24 Septembrie 2013, ora 17:51
2936 citiri
Microsoft revine in forta: Windows 8.1 imbunatatit si 2 tablete Surface noi (Video)
Foto: The Telegraph

Compania Microsoft a revenit in forta, lansand doua noi tablete, Surface 2 si Surface 2 Pro, cat si versiunile imbunatatite ale sistemelor de operare Windows RT 8.1 si Windows 8.1 Pro.

Microsoft incearca astfel sa revina pe piata tabletelor, unde in trimestrul al II-lea al anului 2013 nu a fost in topul 5 al vanzarilor pe plan mondial.

Microsoft a inceput sa vanda tablete Surface in luna octombrie a anului trecut, dar vanzarile nu au fost conform asteptarilor, potrivit The Telegraph.

Noile tablete Surface 2 si Surface 2 Pro beneficiaza de imbunatatiri ale puterii procesoarelor, duratei bateriei, dar si in ceea ce priveste rezolutia ecranului.

Surface 2, care inlocuieste tableta Surface RT, are un procesor NVIDIA Tegra 4, ceea ce ii permite o imbunatatire a vitezei de rulare a aplicatiilor si o crestere a duratei de viata a bateriei de pana la 10 ore.

Ea dispune de un ercan full HD de 10,6 inchi, iar portului USB i s-a facut un upgrade la nivelul USB 3. Rezolutia camerelor a crescut si ea, avand 3,5 megapixeli, cea frontala, si 5 megapixeli, cea din spate.

Surface 2 va avea instalat sistemul Windows RT 8.1, aducand imbunatatiri privind personalizarea, cautarea, multitasking-ul si conectivitatea pentru stocare in sistemul cloud.

A doua tableta, Surface 2 Pro este succesoarea variantei Surface Pro, si se bazeaza pe a patra generatie de procesoare Intel Core i5, ceea ce ii ofera performante sporite.

Surface Pro 2 va pleca de la un pret de 719 lire sterline si va avea 64 GB sau 128 GB, cu 4 GB pe RAM sau o alta varianta de 256 GB sau 512 GB, cu 8 GB pe RAM.

Microsoft a vandut aproximativ 1 milion de tablete in primele trei luni ale anului 2013, din care 260.000 ale versiunii RT si 750.000 ale modelului Pro. In primul trimestru, tabletele Microsoft au avut o cota de piata de 2%, insa in cel de-al doilea trimestru tabletele nu s-au aflat in topul 5 al vanzarilor mondiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#tablete Surface Microsoft, #tableta Surface 2 Pro, #sistem operare windows 8 , #Windows 8