Profituri in scadere pentru Microsoft

Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 14:33
1865 citiri
Profituri in scadere pentru Microsoft
Foto: Arhiva

Noul sistem de operare Windows 8 nu a reusit sa imbunatateasca rezultatele Microsoft, profitul companiei scazand cu 4 procente, in ultimele trei luni din 2012, comparativ cu perioada similara din 2011.

Profitul net al Microsoft pentru trimestrul al patrulea de anul trecut a fost de 6,4 miliarde de dolari, iar cifra de afaceri a urcat cu 3 la suta, in acelasi interval, pana la 21,5 miliarde de dolari, relateaza BBC News.

Divizia Windows s-a descurcat bine, veniturile urcand dupa lansarea Windows 8. In schimb, au crescut cheltuielile companiei pentru departamentele de vanzari si marketing.

Potrivit analistilor, compania a fost protejata de scaderea pietei PC-urilor de faptul ca opereaza in sectoare diferite de tehnologie.

Rezultatele Microsoft vin la doar o zi dupa ce Apple a anuntat profituri trimestriale record, de 55 de miliarde de dolari. Totusi, acestea au fost dezamagitoare pentru analisti si investitori, care se asteptau la vanzari mai mari pentru iPhone 5. Prin urmare, pretul actiunilor Apple a scazut cu 12 procente pe bursa, reducand valoarea de piata a companiei cu 50 de miliarde de dolari.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#scadere profituri Microsoft, #profituri Windows 8 , #Windows 8