Windows 8.1, cel mai bipolar sistem de operare: Imbunatatiri, dar nu vindeca Microsoft de schizofrenie

Duminica, 20 Octombrie 2013, ora 12:27
19095 citiri
Windows 8.1, cel mai bipolar sistem de operare: Imbunatatiri, dar nu vindeca Microsoft de schizofrenie

Microsoft a lansat Windows 8.1, in incercarea de a repara din esecul rasunator pe care l-a avut poate cel mai indraznet sistem de operare al sau din ultimii ani - Windows 8. Ceea ce a iesit este analizat de CNN Money, Wall Street Journal, Yahoo Finance si CNET.

Varianta actualizata a sistemului de operare Windows 8.1 a fost lansata joi, fiind disponibila pentru descarcare gratuita prin intermediul Windows Store. Varianta a fost scoasa pe piata pentru a remedia niste optiuni fata de care utilizatorii si-au aratat nemultumirea.

Printre schimbarile cu care Microsoft incearca sa isi covinga clientii se numara reintroducerea butonului "Start", disparut la varianta 8, dar si optiunea de a alege ecranul de pornire pe care utilizatorul il doreste afisat de computer la deschidere. Totodata, are Internet Explorer 11, considerat cel mai bun browser existent la ora actuala, peste varianta 10 a Windows 8.

Cel mai bipolar sistem de operare din toate timpurile

Windows 8.1 este sistemul de operare perfect pentru o natiune divizata, scrie Yahoo Finance, care noteaza ca acesta reprezinta "cel mai bipolar sistem de operare al Microsoft din toate timpurile".

Totodata, se arata ca Windows 8.1 este un refresh al mult-ignoratului Windows 8, Microsoft infrumutesandu-si astfel "lumea sa fictionala de PC-uri cu touchscreen".

S-a lansat Windows 8.1 (Video)

Imbunatatirea cu care se lauda Microsoft - revenirea butonului "Start" - este numita o "rasucire de tip Twilight Zone", desktop-ul ramanand neschimbat. Astfel, in loc de aparitia meniului "Start", ca in versiunile precedente ale Windows, apasarea butonului duce utilizatorul direct in interfata initiala, cu patratele, specifica Windows 8.

"Dai click pe familiarul buton 'Start', insa in locul lansarii meniului de baza, te rostogolesti intr-o lume psihedelica unde oamenii isi trag degetele peste ecranele computerelor", este descrierea plastica a autorului articolului.

"Windows 8.1 este inca unul din lunga linie de produse ale comitetului care bantuie Microsoft de ani de zile", se mai arata in articol.

Schimbari putine, imbunatatire uriasa

Pe de alta parte, CNN Money saluta lansarea noului sistem de operare, o actualizare a futuristului, dar dezamagitorului sistem Windows 8.

Pe hartie, lista schimbarilor pe care Microsoft le-a adus odata cu Windows 8.1 nu pare a fi una mare. Liniile aplicatiilor nu au disparut, butonul de "Start" a revenit, insa nu exact asa cum isi amintesc utilizatorii.

"Insa de-abia dupa ce incepi sa folosesti ultima versiune a Windows apreciezi marile beneficii ale micilor schimbari", continua autorul, care noteaza ca micile schimbari reprezinta o imbunatatire uriasa pentru Microsoft.

Pe langa "exemplul perfect" al revenirii butonului "Start", care aduce inapoi toate functiile vechii optiuni de pe Windows 7, insa cu infatisarea mai moderna a Windows 8.1, printre schimbari se numara si permiterea afisarii a pana la opt aplicatii pe ecran in acelasi timp, una langa cealalta, fata de numai doua in Windows 8.

Windows 8.1, menit sa atraga din noua atentia companiilor

Prin noua versiune lansata, Microsoft a schimbat unele functii pentru a rezolva anumite plangeri din partea corporatiilor care utilizeaza sistemul pe computerele angajatilor. Imbunatatirea elementelor de securitate determina companiile sa lase angajatii sa-si inregistreze computerele pe serverele firmei si permite totodata incarcarea de aplicatii specifice companiei direct pe computere, arata Wall Street Journal.

Cu toate acestea, la un an de la lansarea Windows 8, companiile nu s-au ingramadit sa il foloseasca, din cauza sistemului care este prea confuz, prezicand ca Windows 8 ar putea sa nu-si gaseasca niciodata drumul catre computerele corporatiilor.

"In timp ce Windows 8.1 are imbunatatiri foarte binevenite, sincronizarea este oprita, din moment ce multe companii au migrat doar recent la Windows 7. Cele mai multe dintre ele vor sari peste Windows 8.1, in asteptarea a orice urmeaza", a declarat Stuart Kippelman, chief information officer (CIO) al Covanta Energy.

Windows 8.1 nu vindeca Microsoft de schizofrenie

Pe de alta parte, site-ul CNET noteaza ca noul sistem de operare al Microsoft prezinta noi trasaturi, insa cu aceleasi probleme, iar noile caracteristici nu vor fi, cel mai probabil, de ajuns pentru a schimba opiniile clientilor.

Autoarea articolui este de parere ca, desi Windows 8.1 rezolva unele dintre aspectele versiunii anterioare fata de care utilizatorii si-au aratat nemultumirea, "ceea ce nu face este sa vindece Microsoft de schizofrenie".

Windows 8.1 este mai degraba un plasture care sa linisteasca utilizatorii din mediul de afaceri, insa nu aduce Microsoft mai aproape de postura de jucator important pe piata dispozitivelor mobile. In schimb, este sistemul de operare care ar fi trebuit sa fie Windows 8, se mai arata in articol.

Din pacate pentru Microsoft - si pentru milioane de utilizatori de computere - nu exista nicio solutie usoara pe termen scurt. Pentru moment, utilizatorii Windows vor trebui sa sa multumeasca cu ajustarile variantei 8.1 si sa astepte ca Microsoft sa-si dea seama care ii este viitorul, incheie autoarea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#analiza Windows 8 1, #imbunatatiri Windows 8, #Windows 8 upgrade , #Windows 8