Trianon 100Un document maghiar, din toamna anului 1916, despre "efectele intrarii trupelor romane in Transilvania si comportarea lor buna in contradictie cu cea a trupelor germane"

Joi, 18 Iunie 2020, ora 11:44
67 citiri
Despre intrarea trupelor romane in Transilvania, in august 1916, au aparut tratate militare si lucrari de referinta ale istoricilor romani si maghiari, si nu numai, jurnale de front, volume memorialistice, numeroase studii si articole in reviste de specialitate si in presa cotidiana, din timpul desfasurarii evenimentelor si din intervalul de peste 100 de ani care au trecut de atunci. Cu cateva exceptii (vezi cazul profesorului Lucian Boia), discursul istoricilor, oamenilor politici si de ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.