Mierea de Manuka – singura miere medicinală din lume

Luni, 08 August 2022, ora 11:59
1194 citiri
Mierea de Manuka – singura miere medicinală din lume

”Nectarul zeilor”, sau așa cum mai este supranumită mierea de albine, este unul dintre cele mai vechi remedii naturale, fiind folosită încă din vremea Egiptului antic pentru proprietățile sale terapeutice și cosmetice. De la celebrele băi cu lapte și miere ale renumitei Cleopatra, la prepararea băuturilor sau vindecarea rănilor, acestei minuni a fagurelui i-au fost îndelung explorate și testate proprietățile extraordinare.

Astăzi, mierea de Manuka se remarcă printre alte tipuri de miere, în special datorită proprietăților sale tămăduitoare fără precedent.

Cea mai studiată miere din lume și singura miere medicinală, certificată de autorități medicale

Toate tipurile de miere au fost folosite ca antibiotice naturale de-a lungul secolelor. Cercetările arată că puterea mierii de a distruge bacteriile este dată de conținutul acesteia de peroxid de hidrogen, produs cu ajutorul unei enzime provenită de la albine.

Așadar, ce are în plus mierea de Manuka? Ei bine, este vorba despre substanța numită MGO (metilglioxal) prezentă doar în nectarul florilor de Manuka. Această substanță este cea care îi conferă mierii de Manuka proprietățile antibacteriene remarcabile, făcând-oa unică în lume.

Pe lângă proprietățile antibacteriene, mierea de Manuka este recunoscută și pentru cele antioxidante, antivirale și chiar antifungice, fiind un remediu eficient pentru un spectru larg de afecțiuni.

Cu până la 50% mai eficientă decât antibioticele convenționale

În urma studiilor de specialitate, s-a descoperit și că mierea de Manuka poate avea, în multe cazuri, o eficacitate cu până la 50% mai mare în tratarea afecțiunilor cauzate de bacterii decât antibioticele clasice care se găsesc în farmacii. Adeseori, bacteriile formează rezistență la antibioticele clasice, în special în cazul infecțiilor recurente, de aici și necesitatea de a căuta soluții alternative pentru tratarea acestora. Și ce remediu mai bun decât un antibiotic 100% natural - o miere curativă excelentă provenită chiar din sânul naturii Noii Zeelande?!

Helicobacter Pylori, Streptococ Auriu sau E.coli – denumite și ”super bacterii” datorită încăpățânării cu care luptă cu antibioticele clasice – au un dușman, însă, greu de învins. Și anume MGO-ul despre care vorbeam mai sus și care este conținut, în diferite cantități, în mierea de Manuka. Cu cât cantitatea de MGO din miere este mai mare, cu atât puterea sa antibacteriană este mai sporită.

Eficientă în tratarea afecțiunilor cutanate

Fie că vorbim despre tăieturi sau răni superficiale, pete pigmentare, acnee, piele uscată sau chiar eczeme, soluția este evidentă: miere de Manuka.

Proprietățile sale antiinflamatoare și antiseptice o fac remediul perfect pentru acnee, întrucât stimulează regenerarea pielii și ajută la oxigenarea porilor, reducând considerabil frecvența episoadelor acneice.

De cele mai multe ori, atunci când ne confruntăm cu tăieturi sau arsuri, vindecarea poate fi îngreunată de bacteriile și microbii care pătrund în zonele vulnerabile ale pielii. Mierea de Manuka aplicată pe aceste răni creează un filtru protector pentru piele și un mediu acid care accelerează vindecarea rănilor. Mai mult, în cazul persoanelor cu arsuri, mierea de Manuka s-a dovedit un veritabil calmant natural, contribuind la ameliorarea simptomelor și durerilor cauzate de acestea. În anul 2007, mierea de Manuka a fost oficial aprobată de FDA (Food and Drug Administration) ca opțiune în tratamentul rănilor.

Nici pielea uscată nu reprezintă o provocare prea mare pentru mierea de Manuka, întrucât aceasta hidratează tenul în profunzime, fără a-l lăsa încărcat sau lipicios, îl protejează și îi conservă elasticitatea prin inhibarea unui grup de enzime numit MMP, responsabil de distrugerea colagenului.

Sporește imunitatea

Consumată cu regularitate, mierea de Manuka poate deveni aliatul tău pentru o imunitate de fier, indiferent de sezon. Aceasta s-a dovedit eficientă și în tratarea durerilor în gât, a sinuzitei, rinitei, bronșitei, pneumoniei sau a tusei persistente.

Aliat de încredere în lupta cu problemele gastro-intestinale

Ulcerul, sindromul colonului iritabil, gastrita, gastro-esofagita de reflux, indigestia și durerile de stomac – toate acestea intră sub spectrul afecțiunilor gastro-intestinale în cazul cărora mierea de Manuka poate fi un remediu excelent.

Lista de beneficii poate continua, așa că vă invităm să citiți totul despre proprietățile mierii de Manuka pe manuka.ro. De aici aflați și contraindicațiile administrării acesteia, puteți vedea părerile altor consumatori și puteți achiziționa produse din miere de Manuka 100% pure și autentice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#miere manuka, #miere manuka antibiotic natural , #stiri sanatate