Trump încearcă să-i fure ideile lui Biden. Migranții nu mai sunt acum "animale" care "otrăvesc sângele" ţării, ci viitori "miliardari" VIDEO

Vineri, 21 Iunie 2024, ora 18:30
1828 citiri
Trump încearcă să-i fure ideile lui Biden. Migranții nu mai sunt acum "animale" care "otrăvesc sângele" ţării, ci viitori "miliardari" VIDEO
Trump încearcă să-i fure ideile lui Biden FOTO Captură video X

Adept al restricţiilor în domeniul imigraţiei, Donald Trump vrea acum ca Guvernul american să acorde "în mod automat" un titlu de reşedinţă permanentă străinilor care deţin diplome în învăţământul superior din Statele Unite.

Măsura fusese anunţată cu doar câteva zile în urmă de către rivalul său democrat, preşedintele Joe Biden, în contextul în care imigraţia se impune ca un subiect major în campania electorală prezidenţială americană, relatează AFP.

"Voi ar trebui să obţineţi în mod automat - în cadrul diplomei voastre - o carte verde, pentru a putea rămâne în această ţară", a declarat fostul preşedinte republican într-un interviu acordat podcastului "All-In", publicat joi, 20 iunie.

Cartea verde ("green card") este numele titlului reşedinţei permanente în Statele Unite.

Candidatul republican în alegerile prezidenţiale din noiembrie a fost întrebat ce părere are despre restricţiile imigraţei care limitează, potrivit intervievatorului, competitivitatea Statelor Unite şi capacitatea acestora de a-i "importa pe cei mai buni şi mai inteligenţi în America".

Donald Trump a povestit că el "cunoaşte poveşti ale unor oameni care au obţinut o diplomă la o superuniversitate (...) şi care vor cu disperare să rămână aici".

"Ei aveau un plan de afaceri, un concept şi nu pot. Ei se întorc în India, în China şi fac aceeaşi întreprindere în aceste ţări şi devin multimiliardari, angajează mii şi mii de oameni. Iar asta s-ar fi putut face aici", a declarat el.

ANUNŢUL LUI BIDEN

Declaraţiile miliardarului - contrare poziţiei sale de obicei restrictive în domeniul imigraţiei - vin la câteva zile după ce rivalul său democrat făcuse deja acest anunţ.

Joe Biden a anunţat marţi, 18 iunie, că vrea să accelereze procedura de acordare de vize de muncă unor imigranţi care au obţinut o diplomă în învăţământul superior în Statele Unite şi care au primit o ofertă de muncă în această ţară.

Preşedintele american a anunţat măsuri în vederea unei regularizări de care ar putea să beneficieze sute de mii de imigranţi.

"Putem în acelaţi timp să securizăm frontiera (cu Mexicul) şi să furnizăm căi legale de imigraţie", sublinia Joe Biden.

Joe Biden, care candidează la al doilea mandat, încearcă să răspundă unor acuzaţii de laxism ale dreptei şi să rămână loial propriilor promisiuni de campanie cu privire la un sistem al imigraţeii mai "uman".

Democratul l-a criticat marţi, 18 iunie, pe predecesorul său, catalogând drept "scandalos" să se spună, aşa cum a făcut-o miliardarul, că migranţii sunt nişte "animale" care "otrăvesc sângele" ţării.

Echipa de campanie a lui Donald Trump - care promite expulzări masive în cazul unei victorii în alegeri - a dat asigurări că măsurile lui Joe Biden au să "alimenteze fără nicio îndoială criminalitatea migranţilor".

Atacatorul lui Trump a fost ostracizat în liceu. Ce alte detalii a descoperit FBI despre tânărul pasionat de arme
Atacatorul lui Trump a fost ostracizat în liceu. Ce alte detalii a descoperit FBI despre tânărul pasionat de arme
Cercetările FBI continuă după ce un tânăr de 20 de ani care l-a împușcat pe Donald Trump în ureche a fost ucis pe loc de forțele de ordine. Ancheta a dezvăluit faptul că Matthew Crooks,...
De ce face Donald Trump echipă cu un politician care l-a numit „Hitler al Americii”. „O ameninţare teribilă la adresa democraţiei”
De ce face Donald Trump echipă cu un politician care l-a numit „Hitler al Americii”. „O ameninţare teribilă la adresa democraţiei”
Vicepreşedintele ales de Donald Trump, senatorul de Ohio JD Vance, a declarat că nu se ascunde de criticile sale anterioare dure la adresa fostului preşedinte - pe care l-a numit cândva un...
#migranti ilegali, #restrictii imigratie, #SUA, #Donald Trump , #SUA
  1. Copil accidentat grav pe un traseu de mountain-bike din staţiunea Azuga. A fost dus de urgență cu elicopterul la spital
  2. Regele Charles a înnobilat o capră. Ce are atât de special animalul și cu ce a fost spălat înainte de întâlnirea cu Majestatea Sa
  3. Scandal în Țara Galilor. Premierul a demisionat. Ce acuzații i se aduc după patru luni de la alegeri
  4. Canicula face prăpăd și-n Grecia. Ce a interzis guvernul elen să se facă în aer liber
  5. Rusia nu iartă pe nimeni. Ce a pățit un avocat celebru după ce l-a criticat pe Putin
  6. Furtuna de "urgență gravă" a făcut ravagii în București. Vijelia a lăsat în urmă zeci de copaci și stâlpi de iluminat doborâți FOTO
  7. Carambol violent în Ialomița. Cinci persoane, printre care și un minor, au fost rănite în urma impactului
  8. Avioane ținute în aer la Otopeni de o furtună violentă. De unde veneau aeronavele
  9. "Imperialul" Ferdinand a ajuns la închisoare pentru niște ceapă. Cum a încercat bulibașa să înșele un comerciant
  10. Cele mai multe cereri de despăgubire pentru zborurile anulate de Tarom nu sunt complete. Banii nu se pot transfera