Doisprezece migranţi din India şi Pakistan, depistați la granița cu Serbia. Călăuza urma să îi transporte în Timişoara

Luni, 14 Februarie 2022, ora 12:36
1810 citiri
Doisprezece migranţi din India şi Pakistan, depistați la granița cu Serbia. Călăuza urma să îi transporte în Timişoara
Migranții depistați la granița cu Serbia FOTO captură video

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au depistat doisprezece cetăţeni din India şi Pakistan care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.

Din cercetări s-a stabilit ca migranţii au fost sprijiniţi de un cetăţean român, care urma să îi transporte în Timişoara, acesta fiind cercetat, în prezent, pentru infracţiunea de trafic de migranţi.

În data de 14.02.2022, în jurul orei 00.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni, judeţul Timiş, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, pe DN59B, între localităţile Johanisfeld şi Foieni au observat un autovehicul care staţiona pe marginea carosabilului.

În urma verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că acesta era condus de un cetăţean român, iar în interior se aflau cinci persoane, cetăţeni străini. Extinzând verificările, într-un șanț din apropierea șoselei au mai fost depistaţi alţi șapte cetăţeni străini.

Având suspiciuni cu privire la motivul prezenţei în zonă, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontieră Cruceni, pentru cercetări suplimentare.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că sunt cetățeni din India şi Pakistan, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 44 de ani, care au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, la frontiera verde. Totodată şoferul autovehiculului, un cetățean român, în vârstă de 23 ani, a declarat că urma să îi transporte până în municipiul Timișoara.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranți pentru conducătorul autovehiculului. În continuare cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din Dolj au depistat, la controlul de frontieră, un cetățean afgan ascuns pe șasiul unui autocamion, cu intenția de a intra ilegal în țara noastră. Bărbatul se afla in stare de hipotermie, iar polițiștii de frontieră i-au acordat primul ajutor şi au solicitat prin Serviciul de Urgență 112, un echipaj medical. La fața locului s-a deplasat o echipă de medici din cadrul Serviciului de Ambulanță Calafat, care a acordat îngrijiri medicale de specialitate bărbatului, starea acestuia fiind stabilizată.

În seara de 13.02.2022, în jurul orei 21.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrare in ţară, un cetățean bulgar, în vârstă de 54 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, piese din metal, încărcate din Turcia pentru Marea Britanie.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat faptul că pe șasiu se află ascunsă o persoană de sex masculin.

La momentul coborârii, persoana în cauză a acuzat o stare de rău și hipotermie. Polițiștii de frontieră i-au acordat de îndată primul ajutor și au solicitat prin S.N.U.A.U. 112 sprijin medical.

Astfel, la fața locului a sosit un echipaj al Serviciului de Ambulanță Calafat, care l-a transportat pe bărbat la sediul Spitalului Municipal Calafat, pentru acordarea unui ajutor de specialitate.

Ulterior, după ce starea persoanei depistate a fost stabilizată, polițiștii de frontieră au continuat cercetările față de aceasta. Astfel, colegii noștri au stabilit faptul că bărbatul, în vârstă de 28 de ani este din Afganistan și s-a urcat pe șasiul mijlocului de transport în timp ce se afla pe teritoriul Bulgariei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Cetățeanul afgan intenționa să ajungă în Germania.

Conform protocolului româno-bulgar, persoana depistată, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia își concentreză atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi. Preşedinta Comisiei Europene: „A încercat să ne destabilizeze”
Rusia își concentreză atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi. Preşedinta Comisiei Europene: „A încercat să ne destabilizeze”
Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene a declarat vineri, 19 aprilie, că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, pentru a...
În România ”nu există un risc de flux masiv de migranţi ilegali”. Ministrul de Interne anunță că suntem gata să ne alăturăm zonei Schengen
În România ”nu există un risc de flux masiv de migranţi ilegali”. Ministrul de Interne anunță că suntem gata să ne alăturăm zonei Schengen
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi, că, de la începutul acestui an, s-au înregistrat 3.200 de tentative de trecere ilegală a frontierei româneşti, ceea ce demonstrează...
#migranti, #granita, #Serbia, #India, #Pakistan , #politie