Deputatul care a demisionat din PSD ca să intre în PNL a rămas pe dinafară. Liberalii nu-l mai vor

Miercuri, 22 Martie 2023, ora 14:50
3928 citiri
Deputatul care a demisionat din PSD ca să intre în PNL a rămas pe dinafară. Liberalii nu-l mai vor
Liberalii nu confirmă adeziunea fostului membru PSD la grupul PNL FOTO Facebook / Camera Deputaților

Deputatul George Adrian Paladi, care este și finul europarlamentarului Mihai Tudose, a demisionat săptămâna trecută din PSD și a anunțat că se alătură grupului parlamentar al PNL. Cu toate astea, liberalii nu confirmă adeziunea acestuia la grup.

„Vă aducem la cunoştinţă că nu confirmăm adeziunea deputatului George Adrian Paladi la Grupul parlamentar PNL din Camera Deputaţilor. În acest context, informăm că numărul deputaţilor afiliaţi Grupului parlamentar al PNL rămâne 81. Urmează a se lua act de calitatea de neafiliat a deputatului George Adrian Paladi, dacă nu depune o altă solicitare”, se arată într-o adresă transmisă Biroului permanent al Camerei Deputaților de către liderul deputaților PNL Gabriel Andronache.

Paladi, care este deputat de Brăila, ales pe listele PSD, a anunțat încă de săptămâna trecută că demisionează din partid și se alătură liberalilor. Vicepreședintele PSD l-a numit pe actualul deputat prefect de Brăila în 2017, atunci când Tudose era premier.

„Da, este adevărat că sunt finul domnului Tudose. Nu a fost însă un avantaj. Vă spun că sunt cununat de 14 ani, nu de ieri. Eu am lucrat în mediul privat”, afirma în 2017 Paladi pentru publicația debraila.ro.

Pe lângă Paladi, în Brăila PNL i-a mai recrutat pe Costică Coja, primarul comunei Chiscani, și Ana Cornelia Măcrineanu, primarul comunei Viziru. Oficial, ei vor rămâne în PSD pentru a nu-și pierde mandatul, însă aceștia au subliniat că în 2024 vor candida sub umbrela PNL. Pe lângă cei doi primari, liberlaii l-au mai racolat și pe consilierul județean Daniela Bordea.

La începutul lunii, liberalii au recrutat inclusiv membri AUR, care au demisionat din partid pentru a se alătura PNL. Printre ei s-a regăsit și coordonatorul AUR Piatra Neamț. De asemenea, în urmă cu câteva săptămâni și fostul co-președinte USR PLUS s-a înscris în PNL Neamț.

#migratie parlamentari, #racolare parlamentari, #deputat PSD, #fin mihai tudose , #pnl-psd